Marius Lindvik lå best an av de norske håpene etter første hopp på en fjerdeplass søndag. 24-åringen økte til 133,5 meter i finalen av verdenscuprennet i Wisla og bykset med det opp på pallen.

– Klassehopp av Marius, påpekte TV3s hoppekspert Andreas Stjernen, og bemerket at Lindvik fikk skiene med seg helt til han satte nedslag i sistehoppet.

Det var imidlertid lite å gjøre med Dawid Kubacki, som vant klart etter en landing på samme lengde som Lindvik.

Kubacki var, akkurat som lørdag, sistemann ut i bakken. Polakken taklet presset minst like godt som dagen i forveien og sikret eny ny populær hjemmetriumf.

Les også: Stusser over ten Hags avgjørelse i United-tap: – Merkelig

Han vant med 8,3 poengs margin ned til Slovania Anze Lanisek. Lindvik var ytterligere 1,7 poeng etter den klare vinneren.

Halvor Egner Granerud var beste nordmann i lørdagens åpningsrenn, men måtte tåle en litt svakere plassering som nummer fem halvveis i søndagens renn.

I finalen klinte Asker-hopperen til med 133 meter, rennets lengste svev til da. Likevel måtte han ta til takke med en litt sur fjerdeplass til slutt.

Les også: Kalddusj for Riise og Avaldsnes i første skjebnekamp

Lovet bedre landing

I motsetning til i førstehoppet fra lørdag, så Lindvik ut til å sette utfor ovarennet med mer fordelaktig vind. Med vinden i Wisla endrer seg raskt, og da Rælingen-skihopperen svevde nedover var forholdene faktisk noe snudd. Det norske håpet landet da på 131 meter.

– Det ser ut som et bra hopp. Jeg fikk litt mer løft over kulen enn i kvaliken. Da klarer jeg å fly helt ned. Nå er det bare å få banka inn nedslaget, så blir det bra, sa Lindvik til TV3 etter førstehoppet.

Les også: Granerud viste styrke i åpnings­rennet – Lindvik falt etter monsterhopp

Daniel-André Tande fikk seg en solid oppreisning etter fiaskoen med 38.-plass i åpningsrennet lørdag.

Med 130 meter i finaleomgangen overtok han en foreløpig ledelse, og ble til slutt nummer sju. Profilen fra Kongsberg kvalifiserte seg enkelt for finalen med et svev på 127,5 meter i førsteomgangen.

Seks av sju videre

Rutinerte Robert Johansson landet på 126 meter og 126,5 meter i sine hopp. Han lå på en delt 17.-plass av hopperne som fikk en ny sjanse i finaleomgangen, men klatret opp som nummer 13 resultatlista.

Johann André Forfang hoppet 124,5 meter i første svev. Tromsøværingen fikk god kompensasjon for utfordrende vindforhold i poengsummen sin, og var nummer 14 halvveis.

Et hopp på 127,5 meter i finalen ga faktisk noe svakere poengsum for Forfang, som likevel beholdt plasseringen sin.

Les også: Holger Rune sjokkerte i Paris Masters-finale mot Djokovic

Oslogutten Kristoffer Eriksen Sundal hoppet sitt andre verdenscuprenn i karrieren, og kvalifiserte seg for andreomgangen igjen. Han landet på 123,5 meter i førstehoppet sitt.

Sundal slo av 5,5 meter på lengden i andrehoppet og dalte noen plasseringer til nummer 29.

Fredrik Willumstad mislyktes dessverrre med å kvalifisere seg til finalen. Hans førstehopp på 119,5 meter var fire-fem meter for kort til avansement.