*Nettavisen* Sport.

Line Østvold døde av skadene

Foto: TV 2

Den 25-årige snøbrettkjøreren Line Østvold døde søndag som følge av hodeskadene hun pådro seg i et treningsuhell tirsdag.

20.09.04 10:06

Haugsbygd-jenta pådro seg alvorlige hodeskader i ulykken som skjedde under trening med landslaget i Valle Nevado i Chile på formiddagen tirsdag.

Østvold, som var verdensener i snowboardcross i 2001, har ligget på sykehus i Chile siden ulykken. Hun døde rundt klokken 17.00 norsk tid søndag.

- Det skjedde etter at tilstanden hennes ble forverret utover ettermiddagen. Hun døde som en følge av hodeskadene hun pådro seg, forteller landslagslege Jørn Torjussen til NTB.

- Vi ble engstelige da vi hørte om skadene, men trodde ikke det skulle være så alvorlig. Det var langt verre enn vi først antok. Dette er bare utrolig tragisk, sier Torjussen.

Østvold var tatt ut til å representere Norge under verdenscupåpningen i Chile 15. og 16. september.

Sjokkert
Østvold falt etter et hopp under en lukket trening for verdenscupkjørere. Hun ble fraktet til sykehus like ved bakken, men ble videresendt med helikopter til et nytt sykehus i Santiago. 25-åringen har ligget i respirator siden tirsdag.

- Legene har sagt til oss at tilstanden var kritisk, men stabil. De har også hele tiden understreket at dette kunne forandre seg raskt. Det kom som et sjokk da vi fikk den tragiske nyheten, forteller pressetalsmann Lars-Einar Petterson til NTB.

- Man håper og tror at det skal gå bra, men så gjør det ikke det, sier han.

Foreldrene til Østvold, søsteren og samboeren var alle samlet på sykehuset i Santiago. Det var også landslagskollega og president i Norges Snowboardforbund, Børre Bie-Larsen.

- Dette er en fryktelig tung stund for familien, venner og alle bekjente i snowboardmiljøet, forteller Bie-Larsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Verdensene
Line Lunde Østvold ble verdensmester i 2001 etter å ha vunnet en rekke renn i verdenscupen. Til tross for sitt enorme talent, valgte hun å legge opp etter 2002-sesongen. Det skjedde etter at hun brakk kragebenet i en konkurranse.

Men det gikk ikke mer enn en sesong før hun var sulten igjen. En av de største grunnene til at hun valgte å begynne igjen før fjorårssesongen var at snowboardcross for første gang står på OL-programmet i Torino i 2006.

Comebacksesongen endte med én seier og en annenplass på fire verdenscupstarter.

Denne sesongen skulle hun representere Norge sammen med Tor Bruserud og Børre Bie-Larsen. Det er et lite snowboardcross-miljø som nå forsøker så godt de kan å komme over sorgen.

- Vi har gjort det vi kan for å bistå de involverte. Tor og Børre reiste hjem til Norge i dag, og familien til Line vil også gjøre det samme i løpet av kort tid, sier Lars-Einar Pettersson.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.