WEST HAM - LEICESTER 3-2:

Jesse Lingard fortsetter sine herjinger for West Ham. Søndag scoret den utlånte Manchester United-spilleren to nye mål og er nå oppe i åtte for londonklubben.

Lingard ble hentet inn på lån så sent som i januar og har vært i gnistrende form siden overgangen. Totalt har det blitt 11 målpoeng på engelskmannen siden 3. februar og det gjør ham til den mest effektive spilleren i Premier League denne perioden.

- Han kommer inn med energi og har vært gnistrende god. Han har aldri vært bedre over en slik periode. I enkeltkamper har han vært veldig god i Manchester United også, men det har kommet en gang i halvåret, sier TV 2s Simen Stamsø Møller.

LES OGSÅ: Mourinho fikk spørsmål om harmonien i klubben. Det likte han ikke

- Se på målene, det er ikke slik at han står å tapper dem inn. Det er nydelige scoringer. Tre-fire av dem er i hvert fall praktfulle, sier TV 2-eksperten om Lingard.

- Et mesterverk av Solskjær

Landslagssjef Gareth Southgate var også på tribunen til søndagens kamp og Stamsø Møller tror det er trygt å si at 28-åringen får en plass i EM-troppen til England.

- Han spiller seg inn i landslagsvarmen med Gareth Southgate på tribunen Det er umulig å komme utenom ham slik han spiller nå, sier eksperten.

TV 2-programleder Jan Henrik Børslid trekker også fram at utlånet fra United må kunne sees på som en seier for manager Ole Gunnar Solskjær.

LES OGSÅ: Hevder Kane er frustrert i Tottenham: - Stemningen har blitt dyster

- Det er et mesterverk av Solskjær på en eller annen måte også, når Lingard er med å utkonkurrerer andre lag i topp fire. Markedsverdien på gutten stiger og stiger.

Stamsø Møller er enig i den påstanden.

- Solskjær har jo bruk for ham nå, men når ting ble som de ble så var det mye bedre å få ham på et så bra lag som mulig. Markedsverdien stiger og West Ham er villig til å betale ganske mye penger. De pengene kommer veldig godt med når Solskjær kanskje skal forsterke andre posisjoner, mener TV 2-eksperten.

- Premier Leagues heteste

Lingard åpnet showet i søndagens kamp med å sende West Ham foran etter en halvtimes spill i London. Vladimir Coufal fanget opp ballen på høyresiden og fant en ledig Lingard med en 45-graderspasning. Angrepsspilleren takket tsjekkeren ved å curle ballen rundt Timothy Castagne og inn i nærmeste hjørne.

LES OGSÅ: Flere lag har fått nok. Premier League-klubber vurderer boikott

Den andre scoringen til 28-åringen kom rett før pause og var av det mer ferdigscorede slaget. Leicester-forsvaret hang ikke med i svingene da Jarrod Bowen ble spilt gjennom. Han trillet ballen enkelt på tvers og foran mål var Lingard på plass. Han fikk en grei jobb med å sette kula inn bak en sjanseløs Kasper Schmeichel.

- Det er liten tvil om at Jesse Lingard er den heteste spilleren i Premier League akkurat nå, sa TV 2-kommentator Espen Ween da første omgang ble blåst av.

Champions League

West Ham kjemper om en Champions League-plass neste sesong og kort tid etter pause tok David Moyes enda et steg mot å oppnå den bragden.

Bowen ble spilt opp i god posisjon av Tomas Soucek 24-åringen holdt hodet kaldt da han banket ballen ned i venstre hjørne. West Ham var foran med tre mål.

I det 55. minutt trodde Issa Diop at han hadde satte West Hams fjerde for kvelden, da han headet ballen i mål etter et innlegg fra Lingard. VAR ble koblet inn og kunne etter hvert konkludere med at Diop var i offside og dermed ble scoringen strøket.

LES OGSÅ: Alsaker mener Ødegaards sjef slipper billigere unna enn Solskjær og Lampard

West Ham så ut til å ha full kontroll, men etter 70 minutter slo Leicester tilbake da Kelechi Iheanacho banket inn en redusering fra rundt 16 meters hold.

Etter dette kom gjestene langt bedre med i kampen og skapte flere gode sjanser. På overtid var den samme Iheanacho på plass igjen og skapte spenning i sluttminuttene.

Til tross for et massivt press på slutten klarte West Ham å holde unna og dermed ble det tre viktige poeng til David Moyes menn.

Resultatet betyr at West Ham er oppe i 55 poeng og ligger som nummer fire i Premier League. Leicester forblir på tredjeplass med sine 56 poeng.