Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linköping ganger to

Foto: Scanpix
Mandag lanserte vi Linköping hjemme mot Modo. Vi tror på ny suksess torsdag. Sjekk vårt oddstips.

Torsdagens langoddsprogram består av 26 spilleobjekter, der ishockey fra den norske og svenske eliteserien og kamper fra håndball-EM for menn dominerer listen. Skiskytterne har forflyttet seg til Anterselva i Italia, der jentene skal gå sprint. I tillegg spilles det cup i Nederland, Italia, Portugal og Spania.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Timrå - Luleå
Toget er nesten gått for hjemmelaget nå. Vi så lagets kamp borte mot Djurgården tirsdag kveld og til tross for 0-3 tap gang Timrå godt med. Nå er Tommy Andersson hentet inn som ny hovedtrener og Timrå har slått Luleå i to av tre innbyrdes denne sesongen. Laget ligger helt sist med sine 37 poeng og med seksten gjenstående serierunder er det 16 poeng opp til Modo på sikker plass, og det meste tyder på at laget må ut i kvalserien. Luleå innehar tredjeplassen med sine 64 poeng, men har ikke mer enn ni poeng ned til AIK på niendeplass ( de åtte beste går til sluttspill). Timrå kan uansett få et løft med trenerskiftet og har altså bitt godt fra seg mot Luleå i de foregående oppgjørene denne sesongen. 2,60 på at Timrå vinner er et sprekt langskudd denne torsdagen.

Dagens avslag
Inter - Genoa
Vi lanserte Inter som et spill i byderbyet mot Milan søndag og vi lanserte Genoa som søndagens langskudd hjemme mot Udinese og hadde suksess med begge. Torsdag møtes lagene i den italienske cupen, og det er neppe en kamp som blir høyt prioritert. Inter kan få en reaksjon etter søndagens kraftkrevende batalje mot Milan og vil garantert rokere på laget. 1,30 for Inter-seier er selvsagt svært mye mindre fristende enn 3,10 på at laget slo Milan og denne er det bare å styre unna.

Dagens spill
Vi har prøvd å få kontakt med sportssjef Atle Olsen i Lørenskog hele onsdag, uten å lykkes. Lørenskog hjemme mot Vålerenga står på vår blokk, men vi har ikke fått den statuarapporten som vi er så avhengige av når vi skal lansere mulige spill. Vi retter istedenfor atter blikket mot den svenske eliteserien.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Linköping - Djurgården
Mandag klemte vi til med et singelspill på Linköping hjemme mot formsterke Modo (som hadde fire strake seire før den kampen). Nå var riktignok Modo foran med 2-1 midtveis i den første perioden den kampen, men Linköping var egentlig klart best fra start til slutt og ga seg ikke før det stod 7-2 i målprotokollen. Likefullt ligger Linköping (som var en av forhåndsfavorittene) nest sist på ellevteplass med sine 51 poeng. Men nå er det kun fem poeng opp til Djurgården på den svært viktige åttendeplassen som gir siste sluttspillplass.

Tsjekkerne Jan Hlavac (7/8) og Jaroslav Hlinka (4/9) har vært to av de store skuffelsene denne høsten og står kun notert med 28 poeng til sammen. Hlavac hadde 43 poeng i fjorårets grunnserie, mens Hlinka hadde 40 poeng. Mandag scoret Hlinka den viktige 2-2 utligningen i slutten av den siste perioden, mens Hlavac som kun stod med tolv poeng på 23 matcher noterte seg for ett mål og to assists mandag. Det er godt nytt for Linköping-fansen og mandagens kamp bærer trolig bud om at Linköping har innsett alvoret. Formsterke Modo ble regelrett feid av isen og Linköping tok dermed sin tredje hjemmeseier på de fire siste hjemme. Borte har laget vært svake den siste tiden. Og det er verd å merke seg at Linköping har spilt fem av sine åtte siste seriekamper borte.

Mikael Håkansson (f) er fremdeles uaktuell, men tilbake i lett trening (har ikke spilt de fem siste). Sebastian Ottosson (kun spilt åtte kamper) er blitt syk og er heller ikke aktuell. For øvrig har den nye treneren Harald Lückner alle sine spillere tilgjengelig i den fjerde kampen han leder etter å ha overtatt treneransvaret.

Djurgården ligger altså på åttendeplass med sine 55 poeng og selv om laget vant 3-0 hjemme mot Timrå tirsdag, synes vi ikke laget overbeviste. Men strålende keeperspill av Gustaf Wesslau som for andre gang denne sesongen holdt nullen i mål (begge gangene har det vært hjemme mot Timrå) avgjorde den kampen. Djurgården har tapt tre av sine fire siste bortekamper, men det er ingen tvil om at laget er bra på sitt beste. Varierer imidlertid mye i prestasjonene, som de fleste lagene i denne serien gjør. Har vunnet begge hjemmekampene mot Linköping denne sesongen, mens den ene kampen som er spilt i Cloetta Center ble vunnet etter forlengning. Forwarden Marcus Nilson soner karantene, som han gjorde mot Timrå tirsdag. Nilsen står med 18 målpoeng denne sesongen (7/11).

Det er verd å henge seg på når lagene kommer tilbake i form, og selv om en kamp er litt lite å bygge på, synes vi Linköping så meget friske ut mandag. Den seieren og den prestasjonen må ha gjort godt for selvtilliten og da skal det være en flott vinnersjanse igjen torsdag. Også denne torsdagen tilbyr Norsk Tipping singelspill på Linköpings kamp, og oddsen er helt identisk med mandagens odds. 1,85 er oddsen for en ny hjemmeseier i Cloetta Center. Vi har ingen betenkeligheter med å satse torsdagens penger på Jaroslav Hlinka og hans lagkamerater og nøyer oss med et singelspill (vi lanserer som kjent også egne håndballspill under EM). Vår innsats er som vanlig kr 100 og spillestopp er kl 18.55.

Spilleforslag torsdag
Kamp 107 Linköpings HC - Djurgården 1,85 3,95 2,60
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!