Torsdag kveld begynte ryktene å svirre omkring argentineres framtid i klubben, og nå bekrefter Barcelona at Lionel Messi ikke blir å se i klubbens drakt den kommende sesongen.

- Vi gikk inn i samtalene med en hensikt om å bli enige, men det var både økonomiske og strukturelle uenigheter som sto i veien for oss. Lionel Messi vil derfor ikke fortsette karrieren i Barcelona, og vi beklager at ønsket til både spiller og klubb ikke ble innfridd. Barcelona vil takke spilleren for hans bidrag og ønsker han alt godt, skriver klubben.

Ryktene begynte å svirre tidligere torsdag kveld, etter at det tidligere denne uka ble meldt at partene skal være enige om en forlengelse med Barcelona.

Den spanske storavisen var først ute med å melde at forhandlingene hadde stoppet og at de hadde nådd et punkt hvor klubb og spiller ikke vil komme til enighet.

- Lionel Messi og Barcelona har aldri vært lengre unna enighet enn de er akkurat nå, skriver avisen.

Les også: Kane sin oppførsel forbauser ekspert: - Noe har gått skikkelig galt

Klubben og representanter fra Messi-leiren skal ha spist middag torsdag formiddag, hvor en framtidig kontrakt sto på agendaen. Der skal partene ha kommet fram til at klubb og spiller aldri har vært lengre unna hverandre, i prosessen med å bli enige.

- Skuffende

Lars Tjærnås har kommentert Champions League og Lionel Messi i flere år, og reagerer med vantro over nyhetene fra Barcelona.

- Klubben har vært vanstyrt over tid. Mye av dette er selvforskyldt med for høye kostnader og lave inntekter over tid. Klubben har ikke gjort seg attraktive nok. Messi er ikke opptatt av penger, men han vil vinne titler. Det er skuffende at Barcelona ikke har gjort seg attraktive nok over tid sportslig. Det blir et enormt tomrom uten Messi, sier han til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Han har vært et symbol, en talisman for Barcelona. Det er ikke mange som har råd til Messi, kun 3-4 klubber. Jeg tror han ender opp i City, siden det blir 2+2 og hans forhold til Guardiola. Blir det PL, så vil han gå rett inn og være strålende. Det er bare tull at han trenger tilpasningstid som noen tradisjonelle britiske eksperter har sagt. Jeg tror at City er gale nok til å kjøpe Kane, Grealish og Messi. Det er så mye galskap om dagen, så det er ikke umulig.

Selv om fotballeksperten tror argentineren havner i Premier League, så har han en «våt drøm» om å se vår tids to største fotballspillere spille på samme lag.

- Jeg har lenge hatt en fascinerende tanke om å se Cristiano Ronaldo og Lionel Messi på samme lag, men jeg tror ikke at det skjer. Det er som sagt tre til fire av toppklubbene i England og PSG som har råd til å hente Messi, forteller Tjærnås.

Kan få konsekvenser for presidenten

Det er nok mange som har det tungt i Barcelona nå, og Tjærnås tror at klubbens president vil få det tøft fremover.

- Dette kan få konsekvenser umiddelbart for Joan Laporta. Det kan hende at han velger å trekke seg, eller at han kan få folket imot seg. Supporterne vil ha titler, og nå har klubben mistet Messi.

Laporta har ved flere anledninger sagt at det er «personlig» for ham å få Messi til å signere en ny kontrakt. Det var også et valgløfte han hadde før han ble valgt som president tidligere i år. Nå ser det imidlertid mørkt ut for 59-åringen.

- Ville smelle i flere dager

Viasats La Liga-ekspert Petter Veland har fulgt Messi-situasjonen over lang tid, og mener at et slikt utfall lå i kortene allerede for noen dager siden, uten at man helt la merke til det.

- Det jeg først og fremst tar utgangspunkt i er pressemeldingen til Barcelona, fordi de legger først og fremst all skyld på La Liga. Dette er jo egentlig en gisselsituasjon hvor tre parter har rotet seg inn i en evig runddans, uten at noen vil senke kravene. Barcelona vil beholde Messi, Messi vil bli i Barcelona og La Liga ønsker å ha Messi i ligaen. På grunn av et økonomisk regelverk som Barcelona selv var med på å utarbeide, har de ikke råd til å resignere Messi, forteller Viasats La Liga-ekspert Petter Veland.

Og fortsetter:

- Barcelona har jo satt seg selv i denne situasjonen, fordi de er ikke i nærheten av å oppfylle de økonomiske kravene som La Liga setter. Styreleder Laporta ba nylig La Liga om å være mer fleksible, som nå kan vise seg å være et tegn på at forhandlingene med Messi allerede da, var inne i en tung periode. Bomben kom nærmere åtte norsk tid, og vil smelle godt i nærmeste dagene også.

Beskjeden fra Barcelona betyr at Lionel Messi forblir klubbløs, og katalanerne mister en av sine beste spillere gjennom tidene. Veland mener at det ikke er noen tvil om hvem som kommer dårligst ut av den situasjonen.

Les også: Neymar reagerte mot egne landsmenn etter Messi-hyllest: - Kan dra til h******

- Lionel Messi klarer seg, for han finner seg en ny jobb. For Barcelona derimot, så har Lionel Messi vært alt de siste 15 årene. De siste tre-fire årene har han bært klubben på sine skuldre, så dette er krise. Min følelse nå er at Barcelona bør se seg over skuldra, for å ikke bli tatt igjen av Sevilla, Villareal og Real Sociedad. Det er en drøy analyse, men slik ser jeg det nå.

Tungt for den norske supporterklubben

Fotballsupportere rundt om i verden reagerte med vantro da nyheten kom, og talsmannen i den norske supporterklubben til Barcelona forteller at reaksjonene er de samme innad også.

- Barcelona-supporterne er i sjokk. Dette var ikke ventet, selv om økonomien i klubben er dårlig. Det har hele veien blitt antydet av gode kilder at dette skulle ordne seg. Det er rett og slett sjokkerende og katastrofalt at klubben mister verdens beste fotballspiller. Klubben mister protagonisten. Det har vært «vannbærerne» og storheter som Kubala, Cruyff og Messi. Det er en enorm symboleffekt, sier Tobias Storruste Dahle, talsmann i den norske supporterklubben Blaugrana, til Nettavisen.

Les også MortenP sin kommentar: Haaland og Messi - for noe piss!

Han tror imidlertid ikke at dette vil få konsekvenser for president Joan Laporta.

- Jeg tror at de aller fleste er sjeleglade for at Laporta styrer klubben. Dette går på Josep Maria Bartomeu (tidligere president), det er ikke Laporta sin feil. Andre som får pepper av supporterne, er Samuel Umtiti, Miralem Pjanic, Clement Lenglet og Philippe Coutinho som har nektet å ofre seg, slik at klubben kunne slanke lønningene. Antoine Griezmann har man delvis gitt pepper, men han har vært villig til å ofre seg. Men jeg vil ikke Laporta pepper. De fleste er fortsatt i gledesrus etter at Bartomeu var ferdig, sier Dahle.

Og fortsetter:

- Det finnes ikke en eneste Barcelona-supporter i verden som vil brenne drakta til Messi. Lionel Messi er så enorm, og flere vil faktisk unne ham å dra til en konkurransedyktig klubb i Champions League. Barcelona er flere mil unna City, Bayern, Liverpool/toppklubbene i England og PSG om dagen.

Dahle tror at ingen av de norske supportere vil slutte å følge klubben, men at det vil ta tid for noen å fordøye dagens sjokk-nyhet.

- Akkurat nå føler mange Barcelona-supportere en resignasjon. Mange vil være likegyldige en stund fremover. De vil ikke bry seg så mye om hvordan det går med klubben. Dette vil prege noen, sier Blaugrana' sin talsmann.

Dahle har også selv tvitret om hvordan han følte seg umiddelbart etter at nyheten ble kjent.

- Messi ferdig i Barcelona. Der raste verden sammen.

Full forvirring

Den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo skrev i et motsvar til Marca at det fortsatt foregikk forhandlinger.

- Barcelona jobber videre med å sluttføre forhandlingene, og håper å annonsere nyheten innen 24 timer, skrev Mundo Deportivo i sak som ble publisert en halvtime etter Marcas torsdag kveld, men setningen ble senere slettet fra artikkelen.

De modererte seg med at de tror en avtale vil gå i orden, og fortsatte:

- Det er Jorge Messi, Lionels far, som står for forhandligene i og med at sønnen er på ferie. Laporta tar denne saken personlig, og har selv ansvar for samtalene, sammen med visepresidenten i klubben. Ingen andre er involvert. Messi skal ha satt et krav om en bedre tropp, før han velger å signere en ny kontrakt.

Avisen skrev videre i en annen sak at Messi skal være misfornøyd med at man ikke har klart å lande en avtale med den argentinske landslagsmidtstopperen Cristian Romero, som etter alle solemerker er på vei til Tottenham.

Fotballverden reagerer med vantro på nyhetene omkring Messis avgang.

- En bombe

Den velinformerte radioverten Gerard Romeros hevdet det samme som Marca torsdag kveld, og beskrev det hele som en bombe.

- En Messi-bombe. Lionel Messi vil ikke forlenge kontrakten med Barcelona, og mer ute enn inne akkurat nå. Han liker ikke hvordan den foreløpige stallen ser ut, skriver Romero på sin Twitter-profil.

Marca skrev videre at klubben nå har begynt prosessen med å komme seg videre, og se etter andre forsterkninger. Det var satt av store mengder av klubbens økonomiske budsjett for å finansiere en fornyelse av Messi, men pengene vil nå bli brukt på nye spillere.

Nyhetene sjokkerer en helt fotballverden, og vil muligens sjokkere flere klubbeiere rundt omkring også. Man vet at både Manchester City og Paris Saint-Germain har lusket i buskene, da Messi var usikker på sin framtid forrige sommer.

Messi har vært kontraktløs siden 30. juni, og det har alltid vært en tro på at argentineren ville signere en ny kontrakt med katalanerne. Nå må derimot spilleren ut på klubbjakt, og vil nok ikke ha det vanskelig med å finne en klubb som ønsker han.

Hovedpersonen selv er fortsatt på ferie etter seieren med Argentina i Copa America, og har heller ingen klubb å komme tilbake til for øyeblikket.