Det har vært mye skriverier den siste siste omkring Lionel Messis avskjed med Barcelona, og den påfølgende interessen fra Paris Saint-Germain.

Sent forrige uke ble det rapportert at argentineren hadde kommet til enighet om en kontrakt med den franske storklubben, og tirsdag fløy 34-åringen til Paris for å gjennomføre den medisinske testen.

Overgangen bekreftes av klubben selv i sosiale medier i en kryptisk video med et glimt av Messi:

Prosessen fra å være nære en ny kontrakt med Barcelona, til full kollaps i forhandlingene, og nå PSG-spiller har gått fort og tatt en hel fotballverden på senga.

Det skal være snakk om en meget lukrativ kontrakt, og flere melder at Messi vil tjene rundt 367 millioner kroner i året som PSG-spiller.

Klubben skriver videre i en pressemelding at de vil holde en pressekonferanse, onsdag 11.00.

Les også: Lionel Messi er ferdig i FC Barcelona

- En usannsynlig karriere på Football Manager

PSG-supportere samlet seg utenfor hjemmebanen Parc Des Princes tirsdag formiddag, i håp om et glimt av klubbens nye signering:

Ifølge rapportene skal det være snakk om en toårskontrakt, med mulighet for ett ekstra år. Kontrakten Messi hadde med Barcelona gikk ut 30. juni, og argentineren har vært klubbløs siden. Det lå i kortene at han skulle bli enig om en ny avtale med Barcelona, men grunnet klubbens dårlige økonomi, gikk det ikke gjennomføre avtalen.

- For meg blir det altfor usannsynlig at Lionel Messi, Kylian Mbappé og Neymar skal spille fotball for samme lag, uten at det brytes økonomiske regler i «huet og ræva». Det ville vært en usannsynlig karriere på Football Manager, hvor man bare setter sammen et superlag, sa La Liga-ekspert til Nettavisen da de første rapportene om PSGs interesse for Messi dukket opp.

Og fortsetter:

Jeg tror dermed at det kan fort bety at en spiller som Kylian Mbappé ender om i Real Madrid, hvis PSG går for Messi. Det er mange spørsmål, og det kommer til å bli lange arbeidsdager på både meg og deg framover.

Nå har det altså skjedd, og Messi, Mbappé og Neymar blir å se i samme drakt kommende sesong. Med mindre det skjer noe på overgangsmarkedet fram til 1. september, som sender noen av de andre ut av klubben.

Tirsdag ettermiddag ble de første videoene av argentineren på flyplassen i Barcelona publisert i sosiale medier, og spillerens kone la også ut et bilde fra flyreisen.

Neymar har også uttrykt sin glede av å gjenforenes med Messi, i Paris, gjennom et bilde av han og argentineren på sin Instagram-story.