Gå til sidens hovedinnhold

Lions ville beholde Rugland

Men fikk avslag på spesialsøknaden til National Football League.

HTML EMBED

VIKA (Nettavisen): Internett-sensasjonen Håvard «Kickalicious» Rugland er tilbake på norsk jord, foreløpig uten kontrakt med et lag i National Football League (NFL).

Det skyldes ikke mangel på interesse.

Prøvespillene i både Detroit Lions og Green Bay Packers gikk over all forventning. Problemet er at lagene kun setter av plass til én kicker i spillerstallen, og dermed blir nåløyet veldig lite.

Lions var faktisk så interessert at klubben søkte NFL om en spesialdispensasjon for å beholde Rugland. Michiganlaget har den 38 år gamle stjernen David Akers som sin kicker, og ville ha 28 år gamle Rugland som nummer to.

- De prøvde å få meg inn på et såkalt «International Practice Squad». Det var noe de søkte NFL om, men de fikk dessverre avslag fra ligaen, sier Rugland til Nettavisen.

- Det er litt bittert, men sånn er det.

- Hva skyldes avslaget?

- Det må du nesten spørre ligaen om. Den begrunnelsen de ga til Lions, er at det er en regel som egentlig ble laget med tanke på NFL Europe, som er lagt ned, men de har ikke tatt vekk regelen. Det er jo ikke akkurat en vanlig situasjon jeg er i, så de følte kanskje at ikke alle lag stilte helt likt. Så det handlet vel om rettferdighet. Men dette er bare spekulasjoner fra min side.

Se videointervju med Rugland øverst i artikkelen!

- Jeg har en god sjanse
Rogalendingen har kommet langt siden New York Jets inviterte ham på prøvespill før jul i fjor, etter å ha sett en video av Rugland på YouTube.

- Det er jo en kompliment at Lions søkte, og de ville jo ha meg med videre. Vi får se hva som skjer i framtiden. Jeg tror at jeg har lagt inn gode aksjer.

- Hvor stor sjanse har du for å havne i NFL nå?

- Jeg tror jeg har en god sjanse. Jeg kunne ikke gjort det så mye bedre enn jeg gjorde det i off-season og pre-season, og det er også de tilbakemeldingene jeg har fått.

- Hvor vil du trene i nærmeste framtid – Norge eller USA?

- Det kommer an på. Jeg vil nok i nærmeste framtid være litt her hjemme. Jeg har noen kompiser som har blitt meget habile holdere, så jeg får faktisk god hjelp der, og da er det nesten lettere så lenge været er kickbart.

Se videoen som skapte interessen til NFL-lagene her:

HTML EMBED

Håvard Rugland var innom på prøvespill i Green Bay Packers før han reiste tilbake til Norge, og selv om det foreløpig ikke har resultert i en kontrakt, er han svært fornøyd med den omveien hjem.

- Det var mitt beste prøvespill så langt. Det var en god opplevelse.

- Hvordan var responsen fra Packers?

- Den var faktisk meget bra. Jeg visste jo at de akkurat hadde forlenget med kickeren sin, Mason Crosby, som hadde hatt litt problemer (var dårligst i ligaen i fjor, red. anm.). Det beste jeg kunne gjøre, var å imponere.

Positiv respons
Og det gjorde han. Under prøvespillet hadde han en treffprosent på over 90, noe som er meget bra. Packers sendte nordmannen igjennom en fysisk test for å sjekke at alt er i orden, slik at prosessen vil kunne gå raskere dersom det blir snakk om å tilby en kontrakt underveis i sesongen.

- Hvis de skulle få behov for en kicker i løpet av sesongen, fikk jeg beskjed om at jeg var voldsomt høyt på den listen. Det var voldsomt positivt, faktisk. Jeg følte at jeg la inn gode aksjer der.

- Så nå er det egentlig bare for deg å vente på at en kicker i NFL blir skadet?

- Skadet eller ikke helt har sesongen. For min del skal jeg bare trene og gjøre så godt jeg kan for å bli bedre, og prøve å ta de mulighetene jeg får.

- Hvordan har den økonomiske siden vært for deg under alle disse prøvespillene?

- Det er betalt så du klarer deg. Jeg hadde tjent mer hvis jeg ble hjemme i Norge, for å si det sånn. Det er ikke før regular season starter at du drar inn mer. Men de gir deg et sted å bo, de dekker mat, de dekker alt, og du får lommepenger utenom. Det var ok med penger. Jeg håper å få et par sponsorer som kan hjelpe meg til å satse videre. Jeg har tro på at dette går i boks, avslutter Rugland.

HTML EMBED
Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken