*Nettavisen* Sport.

Lippi gir seg som landslagssjef i Kina – igjen

 

Marcello Lippi trekker seg fra jobben som landslagssjef for Kina, kun et halvt år etter at han kom tilbake. Foto: Pan Yulong / Xinhua News Agency via AP / NTB scanpix. Foto: (NTB scanpix)

Den italienske trenerlegenden Marcello Lippi trekker seg som landslagstrener for det kinesiske landslaget i fotball etter kun et halvt år i jobben.

Trenerveteranen gir seg etter 1-2-tapet borte mot Syria i VM-kvalifiseringen.

– Jeg tar all skyld, og gir meg som landslagstrener, sa Lippi, som ifølge nyhetsbyrået AFP framsto vrang og irritert da han møtte pressen etter kampen.

Kampen mot Syria var Kinas fjerde i VM-kvalifiseringen, og laget står med sju poeng. Det holder til en andreplass i gruppa, fem poeng bak Syria og à poeng med Filippinene.

– Vi slo svakere motstand som Maldivene og Guam, men da vi møtte sterkere lag som Filippinene og Syria var vi ikke i stand til å spille god fotball, slik vi ønsker å gjøre.

Det Kinesiske fotballforbundet (CFA) bekrefter at Lippi nå har trukket seg.

– CFA vil analysere situasjonen grundig, gjenoppbygge laget og gjøre vårt beste i de kommende kampene i VM-kvalifiseringen, heter det i en erklæring fra forbundet.

Marcello Lippi tok Italia til VM-gull i 2006, og han kan også se tilbake på fem seriemesterskap med Juventus i Serie A.

I oktober 2016 tok han over Kinas landslag, men trakk seg fra jobben i januar. Etter fire måneder på sidelinjen var 71-åringen tilbake i sjefsstolen, men denne gangen holdt han kun i et halvt år.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag