Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippi knuste Svennis i asiamesterskapet

Sven-Göran Eriksson var ikke i humør til å by Marcello Lippi på den tradisjonelle middagen etter at italienerens Kina slo svenskens Filippinene i asiamesterskapet. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB scanpix
Sven-Göran Eriksson var ikke i humør til å by Marcello Lippi på den tradisjonelle middagen etter at italienerens Kina slo svenskens Filippinene i asiamesterskapet. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sven-Göran Eriksson avlyste middagsplanene med Marcello Lippi etter at sistnevntes Kina knuste hans Filippinene 3-0 i asiamesterskapet i fotball fredag.

Kinas stjernespiss Wu Lei scoret to ganger da Kina tok sin annen seier og sikret plass i cupspillet fra en gruppe som også omfatter Sør-Korea.

Lippi og Eriksson har tradisjon for at taperen spanderer middag på vinneren når deres lag møtes, med en god flaske vin til. Eriksson brøt tradisjonen fredag.

– Nei, det blir ingen middag i dag. Jeg er ikke i humør til en lang diskusjon. Jeg ønsket ham bare lykke til videre, sa en gretten «Svennis» etter kampen.

– Vi glemte Wu Lei to ganger. Gjør man det så blir man straffet, og han gjorde det med to flotte mål, sa svensken, som tidligere var Wus trener i Shanghai SIPG.

Innbytter Yu Dabao fastsatte resultatet med sin første berøring.

– Jeg er veldig stolt av mine spillere, sa Lippi, som førte Italia til VM-gull i 2006.

– De var aggressive, fokuserte og viste høy kvalitet. Om vi kan fortsette slik, har vi ikke noe å frykte fra noe lag i dette mesterskapet.

Kina har som best vært tapende finalist i asiamesterskapet, i 1984 og 2004.

Sør-Korea er også klar for cupspillet etter å ha tatt sin annen 1-0-seier på rad. Midtstopperen Kim Min-jae ble matchvinner mot Kirgisistan fredag.

I gruppe B slo Australia tilbake etter sjokktapet for Jordan i åpningskampen. Fredag ble Palestina slått 3-0, og dermed er laget på god vei til cupspillet. Jamie Maclaren, Awer Mabil og innbytter Apostolos Giannou scoret for Australia.

– Vi har så vidt kommet i gang. Spennende tider ligger foran oss, sa Chris Ikonomidis, en av tre nye i startoppstillingen til landslagssjef Graham Arnold.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!