Italias landslagstrener Roberto Donadoni fikk torsdag sparken som en direkte følge av at italienerne røk ut av årets EM i kvartfinalen mot Spania.

Lippi tar over
Torsdag kveld ble det også klart at Marcello Lippi overtar jobben som italiensk landslagssjef.

- Marcello Lippi returnerer til jobben som landslagstrener, heter det i en pressemelding fra det italienske fotballforbundet.

Lippi, som ledet laget til VM-gull så sent som i 2006, føler seg veldig motivert for oppgaven.

- Jeg er veldig glad og motivert for å få denne jobben.

- Det er synd at én straffe har spilt en så stor rolle i denne saken. Jeg synes laget har spilt bra i de to årene som jeg har vært borte. Én kamp forandrer ikke på det, sier Lippi til det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Lippi ble første gang ansatt som italiensk landslagstrener i 2004, da han etterfulgte Giovanni Trapattoni, som i likhet med Donadoni hadde gjennomført en lite tilfredsstillende EM-turnering. Den gang røk Italia ut i gruppespillet.

Den rutinerte treneren har tidligere ledet Juventus til fire mesterligafinaler og vunnet Serie A med samme klubb hele seks ganger. Han var også trener for Inter en periode.

Dårlig EM
Det italienske fotballforbundet bekreftet torsdag at Roberto Donadoni måtte forlate jobben som landslagssjef på sine offisielle nettsider.

- Forbundet anser kontrakten mellom Italia og Donadoni som utløpt, heter det i en pressemelding fra det italienske fotballforbundet.

Donadoni overtok jobben som landslagstrener etter Marcello Lippi i 2006, etter at laget hadde gått helt til topp i VM.

Donadoni signerte en ny kontrakt med landslaget rett før årets EM startet, men avtalen inneholdt en klausul som sa at Italia minst måtte nå en semifinale for at han fikk fortsette i jobben.

Italia var ikke særlig imponerende i årets europamesterskap. De var nære ved å ryke ut allerede under gruppespillet, men en viktig strafferedning av keeper Gianluigi Buffon mot Romania og en seier over Frankrike i siste kamp, sikret laget en andreplass i gruppen. I kvartfinalen ble imidlertid Spania for sterke.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).