RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippi skifter formasjon

(SCANPIX)
Marcello Lippi vraker 4-3-1-2-systemet til fordel for 4-4-2 foran Italias VM-kvalik mot Norge.

Lørdag starter Åge Hareides gutter VM-kvalifiseringen borte på Renzo Barbera. Italia vil revansjere seg etter fadesen mot Island (0-2), og da må det avanserte 4-3-1-2-systemet vike for en mer tradisjonell italienske formasjon.

- Den største feilen var å velge 4-3-1-2 mot Island. Det er den vanskeligste formasjonen å bruke. For øyeblikket er 4-4-2 bedre for oss, sier Lippi.

Landslagstreneren har overtatt det italienske laget etter Giovanni Trapattonis EM-fiasko. Nå skjelver italienerne foran møtene med Norge og Moldova. Den italienske serien starter først 11. september og mange av spillerne er langt unna toppformen.

- Jeg har laget mot Norge i hodet, men vil forandre på det foran Moldova-kampen. Det er nødvendig å endre på laget ettersom nesten ingen av mine spillere er klare til å spille to kamper på fire dager, sier Lippi.

Bare Juventus- og Inter-spillerne har spilt obligatoriske kamper så langt. Gigantene har møtt henholdsvis Djurgården og Basel i mesterligakvalifisering.

Seks av spillerne i Lippis tropp var imidlertid med i OL hvor det ble italiensk bronse. Alberto Gilardino kan få sin landslagsdebut mot Norge. Parma-spissen scoret 23 mål sist sesong.

- Han er en intelligent spiller som vil klare overgangen fra U21 til A-landslaget uten problemer, roser Lippi.

Christian Panucci ble som ventet utelatt i troppen mot Norge.

- Han er ikke med utelukkende av taktiske årsaker, ikke personlige, hevder Lippi, som kom på kant med Roma-backen da de begge var i Inter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere