*Nettavisen* Sport.

Lippi vil ha VM-gull

Foto: (SCANPIX)

Marcello Lippi sikter høyt. VM-seier i fotball til Italia i Tyskland i 2006 er målet, fastslår den nyansatte italienske landslagstreneren i fotball.

02.08.04 13:35

- Italia må bare vinne. Det er ingen grunn til å være forsiktig med slike uttalelser, sier Lippi i et intervju med avisen Gazetta dello Sport.

56-åringen har etterfulgt Giovanni Trappatoni som landslagssjef. Trappatoni måtte reise hjem fra EM i Portugal i juni uten at det italienske laget klart å sikre seg en eneste seier, og det er ikke godt nok for landet som vant fotball-VM i 1934, 1938 og 1982.

Lippi sier at han har planen klar for hvordan Italia skal vinne VM om to år. Han kommer til å satse på etablerte spillere som Alessandro Del Piero og Christian Vieri sammen med en del spillere fra det italienske U 21-landslaget

- Det gjelder å få spillerne til å føle seg like komfortable på landslaget som de føler seg i klubbene sine, sier Lippi.

Men først må Italia kvalifisere seg til mesterskapet i Tyskland i 2006. I kvalifiseringen møter landet, blant annet, Norge. Åge Hareide og hans mannskap reiser til Italia første helgen i september. Da starter VM-kvalifiseringen fro de europeiske lagene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.