RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lisensen kan ryke for Bjarne Riis

Foto: Jaime Reina (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Saxo Bank har flere grunner til frykte dommen i Contador-saken.

Det spanske sykkelforbundet (RFEC) landet på en ettårig utestengelse.

Alberto Contador svarte med å anke saken videre inn til Idrettens voldgiftsdom (CAS).

Til uka får trolig både spanjolen og dansken sitt svar.

Saxo-dilemma
Men hva blir konsekvensene for Team Saxo Bank-SunGard?

En frifinnelse vil være en gave fra oven. Det betyr at 28-åringen kan fortsette sesongforberedelsene som vanlig, og kjempe for å forsvare tittelen under sommerens Tour de France.

En ettårig karantene vil også være spiselig. Da ryker både Tour de France og Vuelta a España, men både rytter og lag kan være i stand til å leve med avgjørelsen.

Du kan diskutere saken i vårt diskusjonsforum. Du finner Contador-tråden her!

En toårig karantene, som er vanlig i de aller fleste dopingsaker, vil være et knusende nederlag for både rytter og lag. Saxo Bank-SunGard har en toårig avtale med rytteren, og det vil være verdens enkleste sak å annullere den og heller bruke pengene på hans erstatter.

UCI bekrefter lisensfare
Et betimelig spørsmål er hva som skjer med lagets ProTeam-lisens og poengene Contador har sanket inn de siste to sesongene.

I høst ble Saxo Bank-laget ranket på 10.-plass i UCIs eget rankingsystem. De 15 beste lagene på rankingen fikk automatisk profflisens, mens tre av lagene mellom 16 til 20 også ble innlemmet i sykkelsportens fineste selskap.

Den spanske avisen El Diariomontanes.es skriver at Contador sanket inn 60 prosent av poengene for Bjarne Riis’ mannskap. Dersom lagkapteinen ryker på en utestengelse, vil det potensielt kunne rokke ved lagets eksistensgrunnlag.

- Jeg kan bekrefte at dersom Alberto Contador utestenges, vil lisensnemda ifølge UCI-reglementet kunne vurdere lagets posisjon, innrømmer talsmann Enrico Carpani i UCI overfor avisen.

Optimistisk ryktebørs
På den spanske ryktebørsen er det ordet «frifinnelse» som har dominert den siste tiden. UCI har gått og sagt seg fornøyd med jobben det spanske forbundet har gjort.

El Periodico de Catalunya skrev tidligere denne uka at flere av juristene som var med på bestemme at Contador-saken forsvarte en ettårig karantene, nå skal ha kommet fram til at en frifinnelse er det mest rettferdige utfallet.

Det kan være verdt å merke seg at bordtennisspilleren Dimitrij Ovtcharov nylig gikk fri i en lignende sak. Den tyske landslagsspilleren skyldte på et biffmåltid han inntok under en turnering i Kina.

Du kan bli venn av procycling.no på Facebook! Trykk her!

Han ga til slutt fra seg en hårprøve som han hevdet beviste hans uskyld i saken. Det tyske bordtennisforbundet sa seg enig, og nå har WADA bestemt seg for ikke å anke frifinnelsen som fant sted i oktober.

En lignende avgjørelse i Contador-saken ville vært en silkeinnpakket gave for Riis & Co. Laget hans vil stå ribbet inn til beinet uten verdens beste etapperytter på laget.

Med ham er Bjarne Riis «back in the game». Og det er noe han «godt kan lige»!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere