Gå til sidens hovedinnhold

Lite halltid bekymrer

Rekruttering er ikke det store problemet for jentehåndball. Da er det verre med lite tid i hall for lagene, sier Karin Hansen i Region Øst.

Løvenstad: Hun er leder for en region på 150 klubber med 2000 lag, hvor jentelag utgjør majoriteten. Stigningen har vært jevn de siste årene og utviklingen er positiv.

Mange får sitt første møte med håndball gjennom håndballskoler og minicuper. "Loppetassen" som arrangeres av Region Øst har vært en suksess.

Nå er vi inne i den fjerde sesongen. Det var 10-20 lag da vi begynte. Nå er vi oppe i 160 lag, og flere tusen kamper blir spilt for de aller yngste. Det spilles tre runder hvor 27 klubber står for arrangementet, forteller Hansen.

Intensivt

Julen er også høytid for håndballcuper. Ammerud Jenter 8 var med på Rælingen HKs julecup, og trener Tom Tell bekrefter at lite halltid er et problem.

Forrige sesong fikk håndballskolen ti timer til disposisjon. Nå har disse jentene 45 minutters treningstid én gang i uka.

Tiden benyttes godt når 13 jenter fra ti nasjoner samles til trening.

Vi leker ikke, men trener håndball. Jentene lytter og gjør det de får beskjed om, sier Tell.

Denne sesongen stiller Ammerud med et åtteårslag i serien for første gang.

Øker interessen

Karin Hansen er opptatt av barn og unge fortsetter lengst mulig med idretten.

Det vi snakker med poiitikerne om er å få jenter til å fortsette med håndball. I alderen 14-17 år er det mange som velger bort håndball, forteller hun.

Dette er velkjent fra guttesiden, men også blant jentene merkes frafallet i begynnelsen av tenårene.

Suksess for landslaget er stimulerende for interessen og rekrutteringen.

Vi merker økt interesse når landslaget gjør det bra, og når barn har noen spillere i nærområdet som de kan identifisere seg med.

Så et VM-sølv betyr mye?

Ja, det er gull verdt, sier Hansen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien