Liv Grete: - Vi må ikke ta av

Foto: TERJE BENDIKSBY (SCANPIX)

Liv Grete Poiree håper kusinens andreplass i Östersund var starten på hennes internasjonale gjennombrudd, men advarer folk mot å ta av etter bare ett renn.

30.11.06 08:15

Liv Kjersti Eikeland imponerte alle - og kanskje spesielt seg selv - med en flott andreplass i verdenscupåpningen i Östersund onsdag.

- Så ikke løpet
Hennes tidligere lagvenninne og kusine lot seg imponere - selv om hun ikke fikk med seg selve løpet.

- Jeg var i Östersund, men reiste derfra onsdag morgen. Derfor kan jeg ikke uttale meg så mye om selve løpet, unnskylder Poiree seg overfor Nettavisen.

- Men jeg så tv-bildene i etterkant, og det virket som hun gjennomførte et godt løp. Men jeg tror nok at hun tapte seieren i den siste nedoverbakken før mål, sier «skiskytterpensjonisten».

Eikeland hadde nemlig en aller tiders sjanse til å sikre karrierens første verdenscuptriumf. Ut fra siste skyting ledet hun med over 11 sekunder, men endte i mål 3,6 sekunder bak vinneren Irina Malgina fra Russland.

Mye grunnet være god gammeldags ploging i siste nedfart før mål.

Liv Grete har forklaringen.

- Går på erfaring
- Vi må ikke glemme at hun gikk for sin første pallplass, hun visste hun lå godt an utfra den siste skytingen og da kjører man automatisk litt safe. Et lite feilskjær og man havner langt bak på resultatlistene. Det var Liv Kjersti veldig klar over.

- Dette går på erfaring. Neste gang vil hun være mer bevisst på det, og da går det forhåpentligvis bedre også, tror Poiree.

- Tror du fremgangen vil fortsette for Liv Kjersti? Har hun det som trengs for å lykkes som skiskytter i verdenstoppen?

- Ja, og jeg håper dette løpet var et lite gjennombrudd for henne. Hun har i hvert fall vist at det er mulig, at hun kan prestere på toppnivå, sier Liv Grete, men poengterer:

- Hun må likevel ta steg for steg. Dette var bare ett løp. Skal fremgangen fortsette, må det fortsettes å jobbe knallhardt.

Mer stabil skytter
- Hvordan vil du sammenligne Liv Kjersti og deg - som skiskyttere?

- Hun er en mye mer stabil skytter enn meg. Jeg er mer en «vinn-eller-forsvinn»-type, ler Poiree.

- Det er egentlig veldig vanskelig for meg å sammenligne oss noe utover det. Liv Kjersti har i hvert fall en veldig treningsvilje. Hun liker å jobbe på hardt. Det er gode forutsetninger for å lykkes, tror kusinen.

Mange ropte varsky da Poiree bestemte seg for å legge børsa og skiene på hylla etter fjorårssesongen. For hva skulle vel skje med skiskytterjentene uten vår egen skiskytterprinsesse på laget?

Den gode sesongstarten i Östersund vitner imidlertid om at tilstanden til norsk skiskyttersport på damesiden kanskje ikke er like ille som mange tror.

Poiree ber likevel om en viss «ha bena på jorda»-innstilling.

- Vi må ikke ta av. Det var en bra norsk dag i Östersund - både for Liv Kjersti og resten av jentene - men vi må få flere slike dager før en kan si at vi er i toppen. Tiden vil vise hvordan det går, poengterer Hålandsdalen-jenta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.