*Nettavisen* Sport.

Liv Grete ble rasende

Foto: (foto: scanpix)

- Jeg har aldri vært mer forbannet, sier hun etter at gullet røk med millimeter-margin på siste skyting.

13.02.06 17:54

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Med tre feilfrie skytinger lå alt til rette for Liv Grete Poirees første gullmedalje i et OL noensinne. Men på siste stående rotet hun bort gullmedaljen og skjøt tre bom.

Landslagstrener Kjetil Sæter sier til TV 2 Nettavisen at Poiree kun var noen millimetre fra gullet.

- Jeg har aldri vært mer forbannet enn da jeg forlot standplass etter disse missene. Jeg kan ikke si høyt de glosene jeg tenkte - jeg er jo mor, sier vanligvis så glade Liv Grete til TV 2 Nettavisen kort tid etter at hun endte på en skuffende 10. plass.

- Millimetre fra gullet
Hadde hun plaffet ned alle de fem blinkene på siste skyting og gått like fort i sporet, hadde hun vunnet gullet foran russiske Svetlana Ishmouratova med 2,1 sekunder.

- Hun misser på hjørnet med noen få millimeter på alle tre skuddene. Så du kan godt si at hun var millimeter fra gull, ja, konstaterer han.

Liv Grete Poiree avviser at drømmen om gullmedaljen ødela for henne på den siste skytingen.

- Nei, jeg tenkte faktisk ikke på medalje under hele løpet. Og jeg fantes ikke nervøs og kjente ikke presset da jeg ankom siste skyting. Det er vanskelig å si noe nå 100 prosent hva som gikk galt. Først etter at jeg har oppsummert løpet, finner jeg det ut, sier Liv Grete.

- Skal på pallen
Fusa-jenta tok fire gull i Oberhof-VM i 2004, men slet stort forrige sesong. Nå mener hun imidlertid at formen er solid, og utelukker ikke gull på en av de fire gjenstående OL-konkurransene i skiskyting.

- Jeg mener jeg har medaljesjanser både på jaktstarten og fellesstarten. Men neste gang skal jeg skyte bedre, lover Poiree.

- Dette var et av mine beste løp for sesongen, ser en bort fra skytingen. Jeg gleder meg til resten av OL, legger hun til.

For 15 kilometer er langt fra Liv Gretes favorittdistanse.

- Jeg har vel bare gått tre gode 15-kilometre før, selv om ikke det er noen mager trøst akkurat nå, sier hun.

- I strålende form
Kjetil Sæter er optimist med tanke på Liv Grete Poiree videre i OL, selv om hun til slutt bare ble nummer 10 - 2.57,9 bak gullvinneren.

- At hun skyter plettfritt på de tre første, er noe vi skal ta med oss videre. Hun viser god form, og jeg er sikker på at Liv Grete kommer sterkt tilbake. Det har hun gjort før, konstaterer han.

Tora Berger ble nest beste norske på en 14. plass. Linda Tjørhom ble nummer 51, mens Gunn Margit Andreassen endte på 61. plass.

- Helt klart en skuffende laginnsats, men både Gunn Margit og Liv Grete gjorde mye bra de kan ta med seg videre i mesterskapet, oppsummerer Sæter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.