*Nettavisen* Sport.

Liv Grete endelig til topps

Foto: Gorm Kallestad

Liv Grete Skjelbreid Poirée er tilbake i fantomform. Søndag var hun endelig tilbake på toppen av seierspallen etter å ha slått Kati Wilhelm med ett tidel.

15.01.06 19:58

Det ble en thrilleravslutning på jaktstarten i Ruhpolding. Liv Grete Skjelbreid Poirée og hjemmefavoritten Kati Wilhelm gikk ut helt likt etter siste skyting. De fulgte hverandre helt til mål, og det ble en svært dramatisk spurt inne på et fullsatt stadion.

Først viste resultattavla fotofinish. Et minutt senere var det klart: Poirée slo Wilhelm med ett tidel.

Dermed er gulljenta Liv Grete endelig tilbake der hun hører hjemme - på toppen av seierspallen. Sist hun sto der etter et verdenscuprenn, var i Østersund i desember 2004.

Seieren var den 22. i verdenscupsammenheng for 31-åringen fra Hålandsdalen.

Møtte veggen
Dagens resultat var en kjempeoppmuntring for jenta som har slitt tungt etter VM-suksessen i 2004. I sin første sesong etter at lille Emma kom til verden, vant Liv Grete utrolige fire gull i verdensmesterskapet i Oberhof.

Så møtte hun veggen. I boken «Fullt hus – eventyret om norsk skiskyting» kommer det frem at superkvinnen var langt nede, både fysisk og psykisk..

- Jeg gikk rett i veggen. Påkjenningen hadde vært altfor stor i forhold til det spinkle treningsgrunnlaget jeg hadde, forteller Liv Grete i boken.

Blant annet anklaget hun seg selv for å ha forsømt mammarollen.

Endelig tilbake
- Det tok lang tid før jeg var fullstendig restituert. Da jeg begynte med treningen igjen, følte jeg at jeg var på etterskudd og begynte derfor knallhardt for å ta inn det tapte, forklarer skiskytterdronningen i boken.

Sesongen 2004/05 ble en stor nedtur. Denne sesongen har hun hatt en jevn fremgang, og fredagens fjerdeplass i sprinten var årsbeste.

Men det var før søndagens jaktstart. Nå er Liv Grete Skjelbreid Poirée endelig tilbake som verdens beste skiskytterjente.

Om en knapp måned starter OL¿

TV 2 Nettavisen fulgte jaktstarten direkte.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.