Gå til sidens hovedinnhold

- Liv Grete er favoritt

OBERHOF (TV 2 Nettavisen): Linda Tjørhom tror Liv Grete Skjelbreid Poiree tar sitt tredje strake VM-gull på normaldistansen tirsdag. Følg 15 km direkte fra klokka 14.20.

- Liv Grete er absolutt blant favorittene. Hun er i kjempegod form om dagen, men hun må nok vise frem sitt aller beste om hun skal ta gull, sier Linda Tjørhom til TV 2 Nettavisen.

Selv håper Linda Tjørhom å forbedre sin innsats fra sprinten og jaktstarten i VM.

- Jeg håper å gjøre det best mulig. Jeg har tidligere endt på 14. Plass i på denne distansen i VM, og håper å jeg kan forbedre denne plasseringen, sier den blide sirdals-jenta.

Ikke skremt av oppmerksomheten
1 million TV-seere satt benket foran TV-skjermen og fulgte skiskyting direkte på NRK søndag formiddag. Og medieinteressen enorm.

- Jeg synes hele oppmerksomheten dette VM har fått er strålende. Det øker rekrutteringen, og det morsomt at folk hjemme ser på skiskyting. Det er jo nå mer som ser skiskyting enn som ser fotballkamper hjemme, gliser Linda Tjørhom.

- Hva tenker du om sirkuset rundt Liv Grete?

- Jeg synes hun takler det veldig bra. Men jeg kan akkurat ikke si jeg misunner henne, smiler den blide skiskytterjenta.

Vil ta opp kampen
Selv ønsker hun å en gang i fremtiden tukte Liv Gretes Skjelbreid Poiress resultater i verdenscupen.

- Jeg håper å bli best mulig, og forbedre meg for hvert år i verdenscupen, sier Linda Tjørhom ambisiøst.

- Helt siden jeg som liten jente begynte å gå på ski i Sirdalen, har jeg drømt om å bli best mulig.

Fine forhold
Været har vært det store samtaleemnet hittil i VM. De siste dagene har det falt flere centimeter nysnø, men det bare gleder Linda Tjørhom.

- Jeg synes forholdene bare blir bedre og bedre. I begynnelsen av mesterskapet var det gjørmeaktige forhold, men nå som det er kommet nysnø, er forholdene bedre å trives med. Jeg synes det er fine forhold, mener Linda Tjørhom.

Fast bestemt på å gi hjembygda Sirdalen og hele Norge en solid plassering å glede seg over på normaldistansen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar