*Nettavisen* Sport.

Liv Grete kan bli trener

Foto: (FOTO: THOMAS BJØRNFLATEN/SCANPIX)

Skiskytterforbundet vil ikke gi slipp på Liv Grete Skjelbreid Poirée selv om den aktive karrieren er over.

20.03.06 16:03

- Vi har planer om å bruke Liv Grete videre, bekrefter generalsekretær Alf Koksvik i Norges skiskytterforbund overfor TV 2 Nettavisen.

Les også: Slutt for Liv Grete
Les også: - Liv Grete var sola

Mandagens nyhet om at Norges beste kvinnelige skiskytter avslutter karrieren etter sesongen, kom ikke som noen overraskelse for Koksvik. Han har allerede informert 31-åringen fra Hålandsdalen om at forbundet er interessert i å bruke kompetanse hun sitter på også i framtida.

Rekrutteringsjobb
- Vi ønsker å knytte Liv Grete til oss i en eller annen rolle. Men vi har ikke stresset med å konkretisere noe. Nå skal hun først få konsentrere seg om å avslutte sesongen og karrieren på en god måte. Så skal hun få anledning til å slappe av. Deretter skal vi sette oss ned for å diskutere framtida, forklarer Koksvik.

Liv Grete Skjelbreid Poirée kommer neppe til å få en rolle i forhold til elitelagene.

- Det mest naturlige er vel å bruke henne på rekrutteringsbiten, spesielt på jentesiden, sier Koksvik.

Å finansiere en stilling ser han ikke på som noe problem.

- Attraktiv
- Vi har sponsoravtaler som delvis er knyttet direkte opp mot Liv Grete. Og vi regner med at hun vil være attraktiv for sponsorene ei god stund fremover, poengterer generalsekretæren, som fra og med sommeren også er sportssjef for skiskytterne.

Koksvik er imidlertid ikke bekymret for det sportslige hullet Skjelbreid Poirée etterlater seg.

- Vi respekterer Liv Gretes valg og konsentrerer oss nå fullt og helt om å gjøre en god jobb med de andre jentene. Og jeg er sikker på at det kommer opp nye gode løpere. Man trodde Bente Skari ville etterlate seg et tomrom i langrenn også, men det gikk ikke lang tid før nye løpere var på høyden, poengterer Alf Koksvik.

Annonsebilag