*Nettavisen* Sport.

Liv Grete sikret seieren

Foto: (foto: scanpix)

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Liv Grete Poiree sikret seg torsdag seieren i verdenscupen sammenlagt. - Jeg trodde ikke det var mulig etter fødselen i fjor, innrømmer hun.

11.03.04 16:06

Liv Grete Skjelbreid Poiree leder verdenscupen med 111 poengs margin når to renn gjenstår, og er dermed utenfor rekkevidden til verdenscuptoer Olga Pyleva. Det betyr at hun for første gang har vunnet verdenscupen sammenlagt.

- Jeg trodde ikke før sesongen at det var mulig, etter fødselen i fjor. Jeg trodde først det kunne skje neste år, sier Liv Grete. Hun skulle gjerne avgjort det med en seier på hjemmebane, men det gikk ikke. Tre bomskudd ble to for mye.

- Jeg tenkte ikke på det under løpet, men det som telte i dag var å vinne verdenscupen - selv om jeg selvfølgelig veldig gjerne ville på pallen, forteller hun.

Denne sesongen er den første hvor hun har gått samtlige løp. Litt besynderlig, ettersom det er den første sesongen hun også har hatt ansvaret for et lite barn.

- Jeg ser at Emma trives, og det er utrolig viktig - det er faktisk viktigere enn å vinne verdenscupen, mener den sjarmerende verdenscupvinneren.

Lørdag er det 10 km jaktstart, og søndag går fellesstart over 12,5 km i Holmenkollen.

NB! Liv Kjersti Eikeland imponerte voldsomt under torsdagens sprint i Holmenkollen, og gikk inn til en sterk sjuendeplass fra start nummer 81.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.