*Nettavisen* Sport.

Liv Grete slått i NM

Foto: (foto: scanpix)

Selv om Liv Grete Poiree vant fire VM-gull og World Cup sammenlagt, klarte hun ikke å ende blant de fem beste på NM-sprinten i skiskyting.

26.03.04 13:29

I stedet var det kusine Liv Kjersti Eikeland som stakk av med gullet, i en uhyre jevn NM-sprint. Det skilte bare 34 sekunder mellom nummer én og nummer seks.

Og det var Liv Grete Poiree som trakk det korteste strået – og følelig endte nede på en sjetteplass.

Faktum er at Liv Grete i 2004 bare har hatt to plasseringer i World Cup dårligere enn nummer seks. Begge kom i Anterselva på 15 km og sprint i midten av januar.

Den gangen hadde hun fem bom totalt i begge konkurransene.

I NM-sprinten i Steinkjer fredag, bommet hun fire ganger. Vinneren Liv Kjersti Eikeland bommet bare én gang, og hun var 13,3 sekunder foran Gro Marit Kristiansen – som hadde tre strafferunder. Borghild Ouren tok bronsemedaljen, med én bom.

Deretter fulgte Berit Norstad og Linda Tjørhom. Begge med én bom.

Norgesmester Liv Kjersti Eikeland venter nå på beskjeden om hun blir tatt opp på landslaget neste sesong.

- Jeg tør nesten ikke tenke på det. Alt har fungert veldig bra med min nye trener, Wolfgang Pichler, i år og jeg har lyst til å fortsette med opplegget hans. Jeg regner med at det går an å kombinere en landslagsplass med eget treningsopplegg, men har ærlig talt ikke tenkt så mye på det.

- Det jeg har fått til den siste måneden har gitt meg en vanvittig motivasjon og selvtillit, og blir jeg tilbudt noe vil det være stort, sier Eikeland til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.