RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liv Grete trøstet syndebukken

Foto: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI AMPUMAHIIHTO / SCANPIX
Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Liv Kjersti Eikeland tok på seg skylden for at stafett-medaljen glapp for Norge. Etterpå fikk hun trøst av kusinen Liv Grete Skjelbreid Poiree.

Eikeland spolerte sjansene på siste skyting på andre etappe. På åtte skudd fikk hun inn bare tre fulltreff.

Før det hadde Tora Bergers solide førsteetappe sørget for at Norge for alvor var med i medaljekampen.

- Det var ikke kjekt dette her. Det er min feil at vi ikke tok medaljen, sier en skuffet Liv Kjersti Eikeland til TV 2 Nettavisen etter VM-stafetten.

- Jeg er syndebukken
Hun fikk sjansen på stafettlaget fordi Liv Grete Skjelbreid Poiree sliter med formen, og innrømmer at nervene var i høyspenn under etappen.

- Uff, dette var nedtur. Jeg var ganske nervøs, men kan ikke skylde på det. Det er jeg som er syndebukken i dag, sukker Eikeland.

Etter stafetten fikk hun en god klem av Liv Grete Skjelbreid Poiree i målområdet. Skiskytter-esset prøvde etter beste evne å trøse Eikeland.

- Jeg sa til henne at om hun trenger meg, vil jeg stille opp for henne, sier Skjelbreid Poiree til TV 2 Nettavisen.

- Jeg vet akkurat hvordan hun har det nå. Men hun får ta dette som en nødvendig læring for resten av VM, fortsetter hun.

Ikke skuffet
Skjelbreid Poiree fulgte nøye med lagvenninene fra tribunen, men var ikke skuffet over at det til slutt bare ble femteplass.

- I stafett må alle gå bra. Det er totalen som teller. Men i dag var Liv Kjersti uheldig, og da går det som det går, oppsummerer hun.

- Bittert å ikke kunne gå selv?

- Det eneste som er bittert er at jeg ikke er i form, svarer Skjelbreid Poiree.

Slår ring rundt Eikeland
Anført av Linda Tjörhom, som gikk en fremragende siste etappe for Norge, slår de norske jentene nå ring om «syndebukken» Eikeland.

- Alle kan gjøre som henne i dag. Jeg har selv gjort det mange ganger, og Liv Grete og andre stjerner ha gjort tilsvarende. Hun har det selvsagt ikke hyggelig nå, men vi skal alle sammen støtte og trøste Eikeland etter beste evne nå, fastslår Tjörhom.

Russland tok gullet foran Tyskland på stafetten. Hviterussland tok bronsemedaljen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere