RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liv Grete usikker på resten av VM

Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Sprinten kan være det eneste vi får se av Liv Grete Skjelbreid Poiree i VM. Dronningen fra Oberhof er usikker på om hun vil gå resten av distansene.

Liv Grete Skjeldbreid Poiree tok fire VM gull i Oberhof. Den suksessen kommer hun garantert ikke til å følge opp.

Kroppen fungerer ikke
Poiree har slitt hele sesongen. På kvinnenes 7,5 km sprint lørdag ble hun bare nummer 37, hele 2,08,6 bak gullvinneren Ushi Disl fra Tyskland.

- Jeg prøver så godt jeg kan, men kroppen fungerer ikke som den skal. Jeg går og går, men får liksom ikke alt ut, sier en skuffet og oppgitt Liv Grete Skjelbreid Poiree til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Resultatet i dag, var derfor som forventet. Jeg har vært langt fra toppen hele sesongen, og føler meg for øyeblikket helt tom.

Håper på jaktstarten
Hun er derfor usikker på om hun kommer til å stille til start i resten av VM. Først lørdag kveld avgjør Poiree om hun vil gå søndagens jaktstart.

- Det er for tidlig å si så kort tid etter løpet. Men jeg ønsker ikke å gå løp etter løp uten å få noe tilbake, for å si det sånn, sier hun, men legger til at hun i hvert fall satser på å gå stafetten.

- Der ønsker jeg i hvert fall å gå. De andre distansene er mer usikre, røper en rusten Liv Grete.

Virusrammet
Tidligere denne uken ble det klart at Norges største kvinnelige skiskytterstjerne har slitt med et virus lignende kyssesyken de siste to månedene. Det er noe av forklaringen på hennes svake resultater denne sesongen, men ifølge landslagslege Lars Kolsrud er det også andre faktorer som har spilt inn.

- For det første, følte hun seg utslitt etter fjorårets sesong. Den var over all forventning, og hun stilte kanskje opp til ting hun ikke burde, og ble fort sliten, forklarer han til TV 2 Nettavisen.

- Men også private problemer har spilt inn. Det koster dessuten krefter å være mor, lille Emma har blitt større og krever mer og mer tid. Å være toppidrettsutøver og småbarnmamma er ikke lett å kombinere, fortsetter legen.

Kan bli smittet av Emma
Virussykdommen Liv Grete har pådratt seg, kan stamme nettopp fra lille Emma.

- Emma var syk i janaur, og Liv Grete tilbrakte tid på et sykehus i tre dager. Derfor kan den stamme fra henne, eller omvendt, sier Lars Kolsrud.

Han sier videre at virussykdommen stadig blir bedre, og at skiskytter-esset stadig nærmer seg diagnosen «helt frisk».

- De siste blodprøvene viser at hun er så å si helt frisk. For øyeblikket er hun nok friskere enn deg og meg, men når du er toppidrettsutøver er det ikke alltid nok. Da må du være i mye bedre form enn vanlige mennesker, forklarer Lars Kolsrud.

Støtter Liv Grete
Landslagslegen støtter Skjelbreid Poiree fullt ut om hun velger å stå over noen distanser i VM.

- Jeg forstår henne godt dersom hun velger å droppe noen distanser. Et VM er ikke en treningsarena, det tar på å gå på smell etter smell etter smell, mener Kolsrud.

- Tror du hun går jaktstarten i morgen?

- Så kort tid etter dagens løp, blir det for tidlig å si. Men hun er i hvert fall frisk nok, fastslår legen.

Tror ikke på medaljer
Liv Grete selv innrømmer at hun har gitt opp håpene om medaljer i Hochfilzen-VM.

- Slik det ser ut nå, er jeg nok ikke i stand til å ta noen medaljer, nei, sier hun med en trist mine i ansiktet.

Tora Berger ble for øvrig best av de norske på sprinten lørdag. Hun ble nummer 11, mens Ann Kristin Flatland ble nummer 22 og Gro Marit Istad Kristiansen ble nummer 25.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere