RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liv Grete utelukker ikke VM

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
BEITOSTØLEN (TV 2 Nettavisen): Liv Grete Skjelbreid Poiree utelukker ikke at hun kan komme til å gå langrenn under Obestdorf-VM. - Jeg sier ikke nei til VM hvis jeg føler at jeg er god nok, sier hun.

Skiskytterdronningen skal gå 5 km fristil uten børse på ryggen under langrennsåpningen på Beitostølen søndag. Det er foreløpig den eneste langrennskonkurransen hun har planlagt i løpet av sesongen. Men det kan endres.

- Jeg er jo en impulsiv person så en vet jo ikke. Jeg tror imidlertid at jeg ikke er i god nok form til å gå veldig fort på søndag. Jeg har ikke gått på ski i mer enn ti dager denne sesongen.

Fart
- Dessuten her jeg veldig respekt for langrennsløperne. Det er en fire-fem-seks jenter som går veldig fort på ski. Og jeg har jo ikke gått langrenn siden jeg var 16 år. Jeg går på søndag først og fremst for å få fart i kroppen til skiskytinga.

- Hvis du holder veldig god langrennsform fram mot VM i Oberstdorf. Hva gjør du da?

- Jeg har jo ikke sett på noen terminliste. Det gjør jeg forresten aldri. Men da må en jo se om det er et renn som kan vise at jeg går fort nok.

- Jeg sier ikke nei til VM hvis jeg føler at jeg er god nok. Da er jeg åpen for å diskutere med min trener, og senere med langrennstreneren om å bli med. Men jeg må være i veldig god form i så fall, understreker Liv Grete overfor TV 2 Nettavisen.

Satser
Hun poengterer at skiskytinga er det hun satser for fullt på – helt til over OL i Torino neste sesong.

- Det er skiskytter jeg er – og jeg kommer heller aldri til å bli noe annet som idrettsutøver, sier hun.

Ektemann Raphael Poiree tror Liv Grete kan gjøre det veldig godt i spesiallangrenn. Men at han helst ser at hun satser på skiskyting.

- Jeg tror nok hun bør droppe å gå for mye langrenn. Det har med fokuseringa på skiskytingen å gjøre. Det kan fort bli for mye for henne å satse på begge deler. Det blir veldig mye ekstra, sier Raphael til TV 2 Nettavisen.

Avtale
Ekteparet har sammen med smører Jan Erik Bjørn inngått en sponsoravtale med Vital for de to neste sesongene. Det gjør at «Team Poiree» kan satse for fullt som et eget lag.

- For oss bidrar dette først og fremst til at vi får økonomisk trygghet for å kunne forberede oss best mulig til kommende OL og VM. I tillegg gir avtalen oss en mulighet til å skaffe hos arbeidslivserfaring hos Vital med tanke på livet etter skikarrieren, sier Liv Grete.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere