RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liv i drømmen etter Robsons første

Foto: SCANPIX/EPA PHOTO PA/OWEN HUMPHREYS
Sist oppdatert:
Bryan Robson fikk sin første seier som West Bromwich-sjef, mens Kevin Campbell fikk både mål og seier i hjemmedebuten. Det var akkurat det WBA trengte for fortsatt håp om toppspill.

WEST BROMWICH – MANCHESTER CITY 2-0: - Dette var fantastisk, sa WBA-debutant Kevin Campbell etter kampen. - Med de andre resultatene (for de andre ”nedrykksklubbene”), så måtte vi vinne i dag, mente den tidligere Everton-helten, og har selvfølgelig helt rett i det:

West Bromwich ligger fortsatt på sisteplass, men med Norwich’ mirakuløse opphenting tidligere på dagen, samt overraskende seirer til Southampton og Crystal Palace, lå nyklubben til den bereiste målscoreren an til å bli solid hektet av i kampen om fortsatt Premier League-spill.

Det hadde verken Campbell eller West Bromwich tenkt å finne seg i, og Premier Leagues mestscorende spiss uten landskamper – jo da, det finnes statistikker på det meste – brukte bare fem minutter til å vise at det var riktig av manager Bryan Robson å hente ham fra Everton. Martin Albrechtsen la inn fra høyre, og rett innenfor Citys sekstenmeter lå Campbell og ventet og dunket til på direkten – 1-0.

I en sjansefattig omgang sto resultatet seg til pause, men verken WBA eller Manchester City er kjent som de mest forutsigbare lagene i toppserien. At kampen derfor skulle bølge frem og tilbake etter sidebyttet var ikke mer enn forventet, men etter hvert begynte City å få et visst overtak.

Hjemmelaget red likevel av den ene corneren etter den andre, og da bare ti minutter gjensto kunne Ronnie Wallwork stupheade inn 2-0 på Geoff Horsefields innlegg.

Poll i fokus
Manchester City fikk et ”mål” annullert bare tre minutter etterpå, da Richard Dunnes frispark måtte tas på nytt, en avgjørelse Graham Poll forsvarte etter kampen.

- Når det er frispark i nærheten av sekstenmeteren spør jeg alltid om de ønsker det med en gang eller vil dere vente? Robbie Fowler sa han ønsket muren ni meter unna, så da sa jeg at vi bruker tid og venter på fløyta.

Etter at West Bromwich ble rundspilt av Liverpool for en måned siden, har de bare tapt en av sine siste fem kamper. Manchester City fortsetter å være tippernes mareritt, og fikk heller ikke revansjert det frustrerende poengtapet for nettopp WBA for en snau måned siden...

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere