Liv Kjersti nær sjokkseier

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Liv Kjersti Eikeland ledet ut fra siste skyting i Östersund, men det holdt ikke helt inn.

29.11.06 15:21

Se nederst for direkte resultater fra rennet

Liv Kjersti Eikeland var nær sin første seier i karrieren da hun ledet ut fra siste skyting på normaldistansen i Östersund. Inn mot mål ble det imidlertid for tungt for den norske jenta, og til slutt ble hun slått av russiske Irina Malgina med 3,6 sekunder.

Ut fra siste skyting hadde hun ledet med over 11 sekunder på den russiske jenta. Likevel ble det karrierens beste plassering til nå.

27-åringens beste resultat fra tidligere i karrieren var 7. plassen på sprinten i Holmenkollen for over to år siden. Hun er for øvrig samboer med det svenske skiskytteresset, Carl Johan Bergman.

Resultatet er imidlertid ikke helt sjokkerende. Eikeland vant på sprinten på Beitostølen for et par uker siden. Hun pådro seg kun ett tilleggsminutt - på den andre liggende skytingen.

Tora Berger ble nummer seks etter å ha vært med i teten hele veien, mens Linda Grubben (tidligere Tjørhom) ble nummer 14 til tross for hele fem tilleggsminutter. Hun gikk imidlertid knallfort i sporet, og hadde vunnet med feilfri skyting på siste skyting. Det sprakk imidlertid litt, og hun måtte tåle tre tilleggsminutter da.

Gledelig var det også at Gunn Margit Andreassen, Jori Mørkve og Kari Eie Henneseid alle kom seg inn blant de 30 beste. Se i resultatlista under for samtlige norske resultater.

PS: Antall bom under, er bom totalt i rennet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.