RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Thomas (AP)

Liverpool - Arsjavin 4-4

Sist oppdatert:
Først røk Liverpool ut av Mesterligaen etter 4-4 mot Chelsea. Så glapp seriegullet etter samme sifre mot Arsenal.

LIVERPOOL - ARSENAL 4-4:

De som så Liverpools 4-4-kamp mot Chelsea forrige tirsdag kan neppe ha trodd at de ville oppleve noe lignende i resten av sin levetid.

Vel, det tok nøyaktig en uke før historien gjentok seg.

Da dommeren blåste av kampen mot Arsenal, over seks minutter på overtid, viste måltavla nøyaktig samme resultat.

Tapte ligagullet?
- Jeg er utrolig skuffet over at vi slipper inn fire mål vi normalt ikke skal slippe inn, oppsummerer en nedbrutt Liverpool-manager Rafael Benitez overfor klubbens hjemmeside.

- Vi gjorde noen gedigne feil. Og når jeg tenker meg om, husker jeg ikke en eneste redning av Pepe Reina. De skaper bare fire sjanser. Alle etter feil av oss, og de scorer på alle, poengterer Benitez.

Som for en uke siden levert laget hans festfotball, men igjen fikk de røde svært dårlig betalt.

Mens semifinalen i Mesterligaen røk mot Chelsea, røk etter alle solemerker ligagullet mot Arsenal, selv om Rafael Benitez selvfølgelig ikke vil erkjenne at tittelen er tapt.

- Du vet aldri hva som kan skje i fotball. Vi må ha troen på at vi kan klare det hele veien. Manchester United er i førersetet, men vi får avvente og se hva som skjer onsdag. Vinner de, blir det vanskeligere for oss, men samtidig de vinne. Og de har også igjen Arsenal, så vi får se, sier Benitez.

Følg Manchester United - Portsmouth her fra kl. 21.00 onsdag!

Fire ganger Arsjavin
Fire Arsenal-mål på fire sjanser tirsdag kveld - alle signert Andrei Arsjavin - var akkurat så mange som Liverpool klarte å utligne, men heller ikke mer.

Dermed gikk rett nok Liverpool forbi Manchester United på tabellen på bedre målforskjell, men United har to kamper til gode på Liverpool. Lagene skal spille syv og fem kamper før serien er ferdig for sesongen.

Liverpool har uansett de siste månedene vist et angrepsspill en tidligere aldri har sett under Rafael Benitez.

Så også mot Arsenal.

Voldsomt trykk
For Liverpool satt et voldsomt trykk mot Arsenal fra start.

Etter snaue tre minutter utnyttet Fernando Torres en dårlig heading av Bakari Sagna. Torres skar inn fra venstrekanten og avsluttet skrått fra sekstenmeteren, men ballen havnet rett i fanget på Lukasz Fabianski i Arsenals mål.

Like etter fikk Torres på ny sjansen. Denne gangen etter et brudd på midten av Mascherano. Men Torres gikk seg fast i Arsenal-forsvaret og fikk ikke avsluttet.

Etter syv minutter var Torres på farten igjen. Han mottok en lang ball på sekstenmeteren med ryggen mot mål, men klarte ikke helt å få kontroll på ballen. Arsenal taklet ballen ut til Albert Riera som klemte til fra sekstenmeteren, men nok en gang gikk ballen nærmest rett på keeper.

Etter snaue ti minutter kom nok en Liverpool-bølge. Denne gang ble Yossi Benayoun spilt fri alene med keeper, men Fabianski rykket akkurat ut i tide og reddet. Returen fra Kuyt tok også Fabianski seg av.

Arsenal tamme, men scoret
Arsenal var tamme gjennom hele førsteomgang og etter 30 minutters spill fikk Liverpool to store sjanser på rappen. Først dempet Torres ballen på brystet og vendte opp, før han forserte et par meter og dro til fra drøye 20 meter. Skuddet var så hardt at keeper ikke klarte å holde, men ingen Liverpool-spillere var på returen.

Like etter gikk Daniel Agger opp på en corner og headet ballen mot mål, men Arsenal fikk klarert.

Etter 36 minutter fikk Arsenal sin første sjanse. Javier Mascherano somlet utilgivelig på egen sekstenmeter. Samir Nasri stjal ballen og spilte til Cesc Fabregas. Han la 45 grader ut til en umarkert Andrei Arsjavin som smalt ballen i mål via tverrliggeren. Det må ha vært en gedigen skuffelse for et Liverpool som hadde styrt kampen fullstendig.

Men laget ga seg ikke av den grunn. Hjulpet fram av et entusiastisk Anfield-publikum stormet de direkte i angrep. Benayoun ble på ny spilt frem og fyrte av fra sekstenmeteren. Igjen var Arsenals sisteskanse på plass, denne gangen med en meget kvalifisert redning.

Deretter fortsatte stormløpet mot Arsenals mål, men ballen ville ikke inn mellom stengene, og lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Liverpool svarte med to kjappe
Etter pause fortsatte kjøret mot Arsenals mål, og uttellingen kom kjapt.

Etter 49 minutters spill steg Fernando Torres til værs på et innlegg fra Dirk Kuyt. Fra krittmerket stanget han ballen mesterlig helt nede i hjørnet, og denne gangen var selv Fabianski sjanseløs. Det var spanjolens 12. ligamål for sesongen.

Men Liverpool ga seg ikke med det.

Laget fortsatte å presse, og etter 56 minutter kom det velfortjente ledermålet. Nok en gang vant Liverpool ballen høyt på Arsenals banehalvdel, og nok en gang var det Kuyt som sto for den målgivende pasningen. Benayoun ga alt på innlegget fra høyre, og i kamp med Sagna fikk han både ballen og Sagnas støvel i hodet. Ballen gikk i mål, mens Benayoun kom til hektene etter kort tid.

Håpløse sidebacker
Dermed våknet Arsenal. Eller rettere sagt, Liverpools backer sovnet.

Først stjal Andrei Arsjavin ballen fra høyreback Alvaro Arbeloa. Han avanserte inn mot sekstenmeteren og fyrte av en kanonkule fra 20 meter. Ballen smøg seg inn helt inne ved stolpen, og en Reina i full strekk var sjanseløs på skuddet. Arsenals andre mål på sin andre sjanse var et faktum, og det skulle bli verre for hjemmefansen.

Få minutter senere var det Liverpools andre sideback som misset. Fabio Aurelios klarering endte rett i beina på - ja, du gjetter riktig – Andrei Arsjavin. Russeren banket ballen i mål fra kort hold, og dermed hadde Arjavins hat trick snudd kampen igjen.

Men alle som har sett Liverpool spille i det siste vet at laget ikke gir seg lett, og at det gjerne blir renner inn med mål.

Så også denne kvelden.

Torres igjen
Tre minutter etter Arsjavins tredje scoret Torres sitt andre. Dermed sto det 3-3 når snaue 20 minutter gjensto.

Ti minutter før slutt så hele Anfield ballen i mål. Torres gikk opp på en corner og headet ballen helt opp i krysset. Men ved stolpen sto Kieran Gibbs og nektet Torres hat trick.

Liverpool fortsatte å presse for vinnermålet, noe som ga store kontringsmuligheter for Arsenal.

I det kampuret gikk mot 90 minutter stormet Theo Walcott i angrep. Ballen gikk nok en gang til Arsjavin, og fra seksten meter dundret han ballen i krysset med venstrefoten. Det var hans og Arsenals fjerde mål for dagen.

Men det var ikke slutt.

Utligning på overtid
Fem minutter ble lagt til, og to minutter ut i overtiden utlignet Banyoun etter kluss inne i Arsenals sekstenmeter.

I det overtidsminuttene rant ut skrek hele Anfield og Liverpool på straffe, men dommeren vinket spillet videre og kampen av.

Dermed kan nok Liverpool vinke farvel til seriegullet også denne sesongen, selv om Arsenal-manager Arsene Wenger trøster med at det fortsatt er håp.

- Liverpool er forsatt med i kampen, men det avhenger av kampene United har til gode. Det er veldig åpent, hevder franskmannen.

Er seriegullet nå Manchester Uniteds? Diskuter ved å trykke på "Kommentarer"-fanen under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere