*Nettavisen* Sport.

Liverpool-avgjørelse onsdag

Foto: Scanpix

Liverpools mulige dommedag er flyttet til onsdag.

12.10.10 20:50

Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett har nektet å godta salget av klubben til amerikanske New England Sports Ventures (NESV).

Derfor møttes partene tirsdag i retten i London.

Der ble det ved 18-tiden norsk tid så klart at den endelige avgjørelsen i tvisten vil bli offentliggjort klokka 11.30 norsk tid onsdag. Så spørs det om dommer Justice Floyd kommer med en endelig avgjørelse da, eller om han trenger mer tid.

Uenige
Partene brukte uansett tirsdagen til å argumentere for sin sak. Royal Bank of Scotland, Liverpools største kreditor som ønsker å selge til NESV, hevdet at Hicks og Gillett hadde brutt reglene da de forsøkte å fjerne to av styremedlemmene, og dette godtok faktisk Hicks og Gilletts advokat, selv om duoen selv ikke var til stede i rettssalen.

Det ble imidlertid hevdet fra Hicks og Gilletts´ side at de kun gjorde dette fordi styret hadde ekskludert dem fra salgsprosessen, og fordi de mente at styret ikke vurderte andre og bedre bud på klubben.

Hicks og Gilletts advokat, Paul Girolami, hevdet også at det ikke var viktig å få gjeninnsatt det avsatte styret innen førstkommende fredag.

- En absurd påstand, svarte motparten og minnet om at Liverpool moderselskap må betale tilbake et lån på 200 millioner pund innen den dagen.

15. oktober eller 1. november?
Dette ble imidlertid avvist av Girolami.

Han hevdet i stedet at Hicks og Gillett hadde frist på seg helt fram til 1. november å gjøre opp for seg. Men om det virkelig er 15. oktober - eller 1. november - som er deadline fikk man egentlig ingen klarhet i tirsdag.

Tidligere er det imidlertid blitt hevdet at hvis Liverpools gjeld ikke er tatt hånd om innen 15. oktober så vil Royal Bank of Scotland kunne ta kontroll over klubben for å tvinge fram et salg.

Det vil være det samme som å bli satt under administrasjon, og dermed vil Liverpool bli trukket ni poeng.

Lord Grabiner, som snakket på vegne av Liverpool-styret, mente også at de andre budene som måtte finnes på klubben er irrelevante siden styret kun har én oppgave - å finne den beste kjøperen for klubben.

Så spørs det om den beste kjøperen er New England Sports Ventures (NESV) eller om Singapore-milliardæren Peter Lim kanskje er det. Mandag varslet BBC at han ville komme med et nytt bud, og tirsdag skal han ha lagt inn et bud på 320 millioner pund - 20 millioner pund mer enn det NESV fikk tilslaget på. I tillegg lovet han 40 millioner pund til spillerkjøp i januar.

Én ting er sikkert. Ingenting er avgjort. Fortsettelse følger. Senest onsdag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.