BOURNEMOUTH – LIVERPOOL 1-0:

Liverpool slo Bournemouth hele 9–0 tidligere i sesongen, men da lagene møttes på Vitality Stadium lørdag ble det en ganske annen affære. Vertene tok ledelsen halvveis ut i første omgang ved den danske midtbanespilleren Philip Billing.

Liverpool slet med å svare på dette og så både tunge, trege og tafatte ut.

Selv ikke da gjestene fikk straffespark et stykke ut i andre omgang skulle det lykkes. Mohamed Salah blåste ballen utenfor.

– Liverpool er så tafatte at det er nesten ikke til å tro, sa Viaplay-kommentator Rolf Otto Eriksen underveis i kampen.

Tapet betyr at Liverpool sløser bort en gylden mulighet til å gå forbi Tottenham og kapre en plass inne blant de fire beste i Premier League. Jürgen Klopps menn lå tre poeng bak londonklubben før lørdagens møte med Bournemouth.

LES OGSÅ: Kritiserte norske utøvere i en årrekke: - Godt å vite at jeg hadde rett

– Det er en ubegripelig elendig fotballkamp, Liverpool leverer i dag, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

– De vaser rundt i 90 minutter. Skaper nesten null, niks og nada med det spillermaterialet de har. Det er altfor, altfor dårlig, sa han.

Straffet Liverpool

Liverpool hadde noen gode muligheter innledningsvis i kampen. En heading etter corner fra Virgil van Dijk og et skudd fra spiss vinkel fra Darwin Núñez skapte trøbbel for vertene, men nettkjenning ble det ikke for Liverpool.

I stedet kom Bournemouth bedre og bedre med utover i omgangen og satset på oppskriften med å spille tidlig inn bak Liverpools forsvarsrekke. Det har gitt Jürgen Klopps menn mye problemer denne sesongen og gjorde det også lørdag.

Det var noe tamt og slapt over forsvarsspillet til bortelaget og etter 28 minutter utnyttet vertene det til det fulle. Dango Ouattara dro seg fri fra van Dijk, før han etter hvert slo inn foran mål. Der var danske Philip Billing på plass og dyttet inn ledermålet.

Svær van Dijk-sjanse

Rundt ti minutter senere fikk også tidligere Liverpool-spiss Dominic Solanke en svær mulighet, men mottaket til engelskmannen var ikke helt bra og dermed spratt ballen inn til Alisson Becker som holdt ballen i fast grep.

Liverpool hadde også sine sjanser og den kanskje største fikk van Dijk rett før pause. Han fikk stå helt alene etter en corner, men traff ikke helt rent med headingen fra meget god posisjon og ballen gikk i nettveggen.

LES OGSÅ. Ble tatt på senga av dronningen: - Jeg ble veldig overrasket

Dermed var det hjemmelaget som kunne gå inn til pause med ledelse på Vitality Stadium.

Straffebom

Etter hvilen satte Klopp inn Diogo Jota i jakt på scoringer og portugiseren kom kjapt til en brukbar sjanse. Skuddet mot lengste hjørne hadde god retning. Keeper Neto var imidlertid med på notene og fikk ryddet unna.

Så skulle Liverpool få straffe etter 67 minutter. Alan Smith fikk en heading fra Jota i armen og etter en langvarig VAR-sjekk landet til slutt dommer John Brooks opp med å peke på krittet. Mohamed Salah tok ansvar, men satte ballen godt til side for mål.

Liverpool forsøkte desperat å slå tilbake etter straffemissen, men klarte aldri å skape de helt store sjansene.

Dermed endte det til slutt med tre poeng til hjemmelaget i denne kampen.