Liverpool-budet godkjennes av Premier League

Foto: Alastair Grant (AP)

Men om én uke kan klubben være ni poeng fattigere enn i dag.

08.10.10 19:03

New England Sports Venture (NESV) sitt bud på Liverpool er godkjent av Premier League, opplyses det i en pressemelding på fredag.

- Premier League har møtt eierne og direktørene i NESV i forbindelse med deres mulige oppkjøp av Liverpool FC, og har fått detaljer om firmaet og deres eierstruktur, samt informasjon om det nye styret - i tråd med reglene. Premier League er fornøyd med informasjonen vi har fått fra NESV om deres hensikter med et eventuelt oppkjøp, og de har oppfylt våre kriterier, heter det i pressemeldingen.

Dermed kan NESV med eier John W. Henry i spissen fortsette arbeidet med å ta over klubben.

Ingenting er imidlertid avgjort ennå. Medeier Tom Hicks nekter fortsatt å selge klubben til NESV, og budet må derfor fremdeles gjennom høyesterett før oppkjøpet kan bli endelig.

Dersom salget ikke godkjennes innen 15. oktober, kan klubbens morselskap Kop Holdings bli satt under administrasjon. Det betyr i så fall mer trøbbel for et lag som har åpnet Premier League-sesongen på lite overbevisende vis:

Konsekvensene kan nemlig bli at trukket ni poeng, skriver BBC.

Ligaens regler sier nemlig at en poengstraff kan bli tatt i bruk dersom moderselskapet ikke klarer å innfri sine økonomiske forpliktelser, og at det skyldes klubbens ledelse.

I Liverpools tilfelle står Kop Holdings med 2,6 milliarder kroner i gjeld til Royal Bank of Scotland, og har altså fått betalingsfrist innen 15. oktober.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag