NORWICH - LIVERPOOL 0-3:

Liverpool satset ungt i tirsdagens ligacupoppgjør mot Norwich og spillere som Kaide Gordon (16) og Conor Bradley (18) startet kampen for de røde fra Merseyside.

I starten av andre omgang kom også Tyler Morton (18) inn for gjestene.

Se målene i videoen under:

Om stortalentet: - Hva i all verden?

Spesielt Kaide Gordon, som tirsdag spilte sin første A-lagskamp for de røde, imponerte med sitt offensive spill mot Norwich og den hurtige unggutten ble flere ganger sammenlignet med Mohamed Salah av Viasat-kommentator Roar Stokke.

Stokke er imidlertid ikke den første som har latt seg imponere av stortalentet. Broren Kellan Gordon forteller om en gutt som har gjort seg bemerket i årevis.

- Han var langt foran alle andre på sitt nivå da han var yngre. Han gjorde rett og slett narr av folk, for å være ærlig. Da han var seks eller sju var han helt suveren. Folk tenkte bare: «Hva i all verden?», sier han om lillebroren til The Athletic.

LES OGSÅ: Forbauset Klopp om Origi: - Folk ser tydeligvis ikke nok fotball

Også Liverpool-assistent Pep Lijnders fortalte før tirsdagens kamp at han hadde blitt så imponert over Gordon under sommerens oppkjøring at han raskt ringte til manager Jürgen Klopp for å fortelle om «en ny spiller» han hadde oppdaget.

- En åpenbaring

Det ble verken scoring eller assist for 16-åringen i debuten på Carrow Road, men han var ved flere anledninger involvert offensivt og viste at han taklet nivået bra.

Etter 53 minutter gjorde han strålende forarbeid da Divock Origi fikk en stor sjanse og etter 63 minutter kom han til en god mulighet inne i boksen, men satte kula over.

Også innbytter Morton, som altså fikk spille andre omgang, imponerte stort.

- Jeg syns han har vært en åpenbaring, sa Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

Manager Klopp lot seg også imponere.

- Er gutta gode nok, så får de spille. Kaiden er klar for disse kampene, han kan fint spille i 95 minutter. Tyler bidro på midtbanen bant sammen angrep og forsvar. En veldig god kamp og de spiller fordi de er gode nok, sa han til Sky Sports.

Nevnte Origi kom for øvrig på scoringslisten for Liverpool i tirsdagens kamp. Han satte inn gjestens andre mål, mens Takumi Minamino sørget for Liverpools første. Den samme Minamino var på plass etter 80 minutter og lagde nummer tre.

Det var mer enn nok til å sende Jürgen Klopps menn videre til neste runde.

Elendig straffe

Liverpool tok ledelsen etter bare noen få minutter spill. En corner fra Kostas Tsimikas gikk via Divock Origi og landet hos Takumi Minamino ved bakerste stolpe. Japaneren vendte lynraskt opp og dunket ballen inn ved nærmeste hjørne.

LES OGSÅ: Ekspert bet seg merke i viktige detaljer da Harvey Elliott ble skadet

Etter scoringen var det Norwich som hadde et initiativ i kampen og skapte noen farligheter. Spesielt etter 42 minutter burde hjemmelaget ha utlignet.

Unggutten Bradley lagde straffe da han gikk i ryggen på Dimitri Giannoulis inne i feltet og dommeren pekte kontant mot krittmerket. 19 år gamle Christos Tzolis steg fram, men leverte en svært svak straffe og Caoimhin Kelleher reddet med foten.

Liverpool-keeperen ga en retur, men gjestene fikk ryddet unna.

Ut fra spill og sjanser hadde Norwich kanskje fortjent en utligning, men etter de første 45 minuttene på Carrow Road var det Liverpool som var foran.

Origi på plass

Bortelaget startet den andre omgangen som den første, med en tidlig scoring. Denne gangen var det Divock Origi som var sist på ballen for de røde.

LES OGSÅ: Irritert Klopp med klar beskjed: - Det er ikke greit

Tsimikas slo et flott innlegg og den belgiske spissen hadde få problemer med å heade inn Liverpools andre scoring for kvelden fra rundt fem meters hold.

Origi måtte tåle mye kritikk sist sesong, men har i løpet av de siste kampene levert solid innsats i møter med AC Milan, Crystal Palace og nå Norwich.

LES OGSÅ: Ekspert mener Konaté har «alt». Mané har blitt forundret: - Veldig overraskende

Like etter var Liverpool på farten igjen da 16 år gamle Gordon spilte fram til Origi. Denne gangen gikk avslutningen til spissen like til side for mål.

Ti minutter før slutt kom Liverpools tredje og igjen var Minamino sist på ballen. Japaneren ble satt opp i boksen av Alex Oxlade-Chamberlain, skaffet seg rom og satte ballen sikkert forbi Norwich-keeper Angus Gunn.

Gjesten nøyde seg med tre scoringer og er klare for neste runde i ligacupen.