RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool-fans angrepet i Torino

Sist oppdatert:
En Liverpool-supporter fikk hodeskader etter å ha blitt angrepet av Juventus-fans onsdag. Flere steder i byen er bråk i emning.

Bare timer før den avgjørende Champions League-kampen i Torino, er stemningen på bristepunktet. Juventus-fansen har varslet hevn og vold for det som skjedde på Heysel for 20 år siden.

Det første sammenstøtet har allerede skjedd.

En Liverpool-fan ble påført mindre hodeskader under et sammenstøt i en pub natt til onsdag, melder Reuters. Åtte Juventus-fans ble tatt av politiet etter angrepet. Samtidig ble det konfiskert flere balltre og jernstenger.

Liverpool-supporteren slapp ifølge politiet å besøke sykehus, og er i god nok form til å gå på kampen.

Lurte politiet med kvinner
Problemet oppstod da en gruppe Juventus-fans entret en pub hvor en gjeng Liverpool-fans satt og koste seg. Ifølge nyhetsbyrået ANSA skal såkalte ultras ha stått bak angrepet. For å komme seg unna det voldsomme politioppbudet skal noen av Ultras-medlemmene ha kommet til puben med kvinnelig følge.

Kvinnene skal ha forlatt stedet så fort Liverpool-supporterne ble funnet, mens Ultras maskerte seg før de angrep engelskmennene. De forsvant i tre biler etter angrepet, men ble raskt stoppet av politiet.

Et annet sted i Torino oppsøkte fem Ultras et hotell som benyttes av Liverpool-supportere, angivelig bevæpnet med flasker. De ble imidlertid jagd vekk av politiet før de kom til voldsomheter.

900 politimenn på plass
Under kveldens kamp vil over 900 politifolk være på plass på Stadio Delle Alpi. Italias anti-terrorsjef Giuseppe Petronzi forteller BBC Radio Five Live at politiet er forberedt på å håndtere «den høyeste form for sikkerhetsrisiko» i Torino.

- Vi har grunn til bekymring, men jeg er trygg på at vi kan håndtere situasjonen, la han til.

Anti-terrorsjefen har selv lagt merke til flere internettsider hvor Juventus-fans truer Liverpool-fans.

- Vi har absolutt lagt merke til det de har skrevet, og nå får vi se om de vil gjøre det de har truet med. Jeg har god grunn til å tro at dette ikke vil skje. Men hvis det skjer, har vi de nødvendige virkemidlene til å unngå farlige situasjoner, sier Petronzi.

PS: Alt salg av alkohol er forbudt i Torino og områdene rundt i forbindelse med kampen.

Maldini støtter dommeren
- Inter kan bli utestengt
Kunne endt i blodbad
Slipper ikke inn på Ullevaal
- Stopp terroristene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere