Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool-fansen raser

Liverpool-fans raser mot det engelske forbundet, som i fjor lovet Arsenal og Chelsea det de nå nekter Liverpool.

Det engelske fotballforbundet (FA) har lovet Everton plass i Champions League dersom de blir nummer fire i ligaen, selv om Liverpool skulle vinne turneringen. Fredag oppdaget man i England at FA i fjor handlet stikk motsatt: Arsenal og Chelsea ble lovet en plass i Champions League dersom de skulle vinne turneringen og ende utenfor topp-4 i Premier League.

Dette skrev FA på sin hjemmeside i mars i fjor:

"Skulle Arsenal eller Chelsea vinne Champions League, vil de automatisk kvalifisere seg for neste sesongs turnering, men England vil ikke få en ekstra Champions League-plass, selv om de skulle ende utenfor topp-4 i Premier League. I et slikt scenario vil det laget som ender på fjerdeplass i ligaen bli meldt på til Uefa-cupen".

- Det er jo så man kan lure på om det er forskjellsbehandling inne i bildet. Det betyr jo i praksis enten at informasjonsavdelingen til FA ikke har begrep om hva som gjelder, eller at de har endret beslutningen, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, til TV 2 Nettavisen.

Han er ikke i tvil om hva konsekvensen at denne saken må bli.

- Når man tidligere har sagt at en seier i Champions League kvalifiserer, og ikke en fjerdeplass, må de stå for den beslutningen, mener Møller.

Forbundet har så langt nektet å kommentere beskyldningene om at de har endret på regelverket.

Liverpool møter AC Milan i finalen i Champions League 25. mai, men vil ifølge FA altså ikke få representere England i turneringen neste år selv om de vinner finalen i Istanbul, dersom de ikke snyter Everton for fjerdeplassen i ligaen.

- Man kan jo lure på hvorfor man kaller det Champions League, sier Møller oppgitt.

Han mener løsningen er enkel, og ber Uefa om å ta de nødvendige grepene.

- Jeg har ikke lyst til at Everton skal bli skadelidende, det er ikke mitt primærbehov. Men løsningen er enkel, synes jeg: At liverpool får en kvalifiseringsplass. Det er jo så mange lag i kvalifiseringen, jeg skjønner ikke at de ikke kan få plass til ett til. Tidligere har de delt ut kvalikplasser på grunn av Fair Play. Hvis det er mulig, bør det være mulig å la vinneren av turneringen få kvalifisere seg også.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken