GENK-LIVERPOOL 1-4

Ett minutt og 53 sekunder. Lenger tid trengte ikke Liverpool på å ta ledelsen borte mot Sander Berge og Genk. Fabinho fant Alex Oxlade-Chamberlain med en lur pasning i mellomrommet. Engelskmannen sendte avgårde et smart skudd mellom beina på Berge, til 1-0 for Liverpool.

Tonen var satt på Luminus Arena.

Hjemmelaget ville også være med på leken. Etter fem minutter fikk Mbwana Samatta stå umarkert på 16 meter. Skuddet fra spissen gikk meteren til side for mål, men nevnte Samatta kommer vi tilbake til.

- Høyst støtende og upassende

Før kampen var det imidlertid Liverpool-fansen som skulle stjele fokuset. Noen av bortelagets supportere hadde nemlig tatt med seg et banner som skulle illustrere Divock Origi og hans edlere deler.

Banneret viste et manipulert bilde av Liverpool-spissen med kun et håndkle over skuldrene ved siden av Champions League-trofeet.

Liverpool gikk underveis i kampen ut med en offisiell uttalelse der de fordømmer det de karakteriserer som rasistiske stereotyper. Ifølge Liverpool Echo skal klubben ha kommet med følgende uttalelse.

- Banneret er høyst støtende og upassende. Vi fordømmer bruken og vil se til å identifisere de som er ansvarlige for å ta det med til stadion, uttalte en talsperson for Liverpool.

- For å være tydelig. Bildet som ble brukt er en rasistisk stereotyp. Dette er totalt uakseptabelt. Vi handler raskt for å få det fjernet og jobber med å identifisere de ansvarlige, sies det videre.

Banneret ble fjernet fra borteseksjonen underveis i oppgjøret mot Genk.

Divock Origi som selv har spilt ungdomsfotball i den belgiske klubben ble byttet inn etter 80 minutter av kampen

Snytt for straffe

Liverpool skapte også overskrifter ute på gresset. Et innlegg fra høyre endte opp i beina til James Milner. Han chippet ballen bak i feltet mot Roberto Firmino som gikk i bakken etter en knuff i ryggen i det han skal sette hodet til ballen. Det har blitt dømt på slike tidligere, men dommer holdt fløyten vekk fra munnen ved denne anledningen.

Etter ni minutter var det Genks andre spiss, Paul Onuachu, sin tur. Etter heller svakt forsvarsspill fikk Onuachu muligheten alene med Alisson. Liverpool-keeperen viste klasse da han vartet opp med en viktig redning med høyrehånda.

En intensiv åpning på kampen.

Etter 26 minutter mottok Firmino ballen utenfor Genks felt. Brasilianeren vartet opp med en nydelig variant av en hæl-flikk gjennom til Sadio Mané. Sistnevnte misbrukte muligheten alene med Genk-keeper Gaëtan Coucke.

Firminos tekniske finesser var det umulig å komme utenom.

- Det der er klasse. Se den flikken fra Firmino, utbrøt kommentator Andreas Toft hos Viasat.

Superlativene satt ikke mindre løst hos kollega Lars Tjærnås.

- Vakrere kunstverk enn «rabona» er vanskelig å få til. Det er en nytelse å se på, sa Lars Tjærnås.

I pausen ville heller ikke Viasat-ekspert Rune Bratseth være noe dårligere i sin beundring av brasilianeren.

- Han er en kunstner rett og slett. En nytelse å se på, Rune Bratseth

Annullert scoring

Så var det nevnte Samatta da. Kun sekunder etter Firmino sine flotte detaljer skulle Genk-spissen komme i fokus. Et innlegg fra Junya Ito var perfekt slått og inne i feltet regelrett knuste Samatta Milner i en duell.

Dessverre for Genk ble målet annullert etter en VAR-sjekk. En marginal offside i forkant av målet viser teknologien.

Etter 40 minutter var Genk nok en gang frempå. Ny stor sjanse for belgierne, også denne gangen skulle kombinasjonen Ito-Samatta vise seg å være farlig. Samatta rakk akkurat ikke frem på et innlegg, men også denne gangen ble det markert for offside.

Liverpool tok med seg en 0-1-ledelse i garderoben etter en tempofylt og morsom omgang med fotball.

Oxlade-Chamberlain-show

Gjestene fra Merseyside tok kommando over kampen etter pause. En aktiv og god Sander Berge kunne ikke gjøre noe med Oxlade-Chamberlain, da han på nydelig vis prikket ballen i vinkelen med utsiden av foten på det første touchet.

Nok en gang var det Firmino som tok på seg rollen som servitør.

- Det kan ikke gjøres veldig mye vakrere, sa Tjærnås hos Viasat.

Tomålscorer Oxlade-Chamberlain ble plukket av banen etter 73 minutter. Men showet var ikke over av den grunn.

Fire minutter senere var det Mané sin tur til å notere seg for scoring. Mohamed Salah og Firmino kombinerte på få touch før Mané var alene med keeper. På nydelig vis chipper anriperen ballen over en utrusende keeper og i mål til 0-3 for Liverpool.

Etter 86 minutter satte Salah inn Liverpools fjerde mål.

Genk skulle få sitt trøstemål etter 88 minutter. Stephen Odey satte inn reduseringen fra kort hold etter pasning fra Dieumerci Ndongala.

Liverpool går med det opp på andreplass i gruppe E med seks poeng.

- Det er tøft

Etter kampen snakket Sander Berge med Jan Åge Fjørtoft i Viasat. Nordmannen var brukbart fornøyd med innsatsen, men innrømmet at det var tøft å møte den regjerende Champions League-mesteren.

- Det er tøft å møte Liverpool. Når vi slipper inn etter to minutter blir det en tøff kamp. Det er litt marginer og vi får mål annullert. Sinnssyk scoring av oxlade-Chamberlain. Hvis du skal slå Liverpool så er det ikke lett når han skal holde på sånn der, sier Berge til Viasat etter kampen.

- Liverpool er på et helt annet nivå enn vi er vandt til. Det går fortere. De er bedre med ball, det ser ut som de har god tid hele veien. De styrer helt tempo utpå der. De beste spillerne i veien. Det er en prøvelse, avsluttet Berge.

Sander Berge og Genk reiser til Anfield for å møte Liverpool til ny kamp om to uker.