Den mest omtalte saken i Premier League denne helgen er utvilsomt Darren Bents såkalte badeballmål i oppgjøret mellom Sunderland og Liverpool på The Stadium of Light. Spissen fikk god hjelp av en rød badeball, da han sendte vertene i ledelsen, og det omstridte målet ble også kampens eneste fulltreffer.

Etter kampen raste debatten – først og fremst i media – og tidligere toppdommer Jeff Winters var en av de som mente at målet aldri burde blitt godkjent. Det ble også snakket om at Liverpool burde få omkamp, siden den kontroversielle scoringen ble helt avgjørende for poengfordelingen i kampen, og Liverpools fjerde ligatap i høst.

Ikke omkamp
Nå ser det imidlertid klart at Merseyside-klubben ikke kommer til å få noen ny sjanse til å kapre viktige poeng i kampen om å henge seg på teten i Premier League. Det bekrefter en representant fra Premier League overfor avisen The Guardian.

- Vi kommer ikke til å be lagene om å spille en ny kamp, sier representanten.

Ledelsen i Premier League begrunner sin avgjørelse med at siden fotballen er sårbar for «menneskelige feil», ville det å la Sunderland og Liverpool spille en ny kamp legge veien åpen for at andre lag også ville be om omkamp hver gang ved dommerfeil.

Omspill i VM-kamp
Dette er ikke første gangen en slik situasjon har oppstått. For fire år siden bestemte det internasjonale fotballforbundet (Fifa) at VM-playoffkampen mellom Usbekistan og Bahrain måtte spilles igjen, etter at kampen ble avgjort på en dommerfeil.

Den gang annullerte dommeren en straffescoring for Usbekistan, og valgte deretter å dømme frispark til Bahrain, i stedet for å gi Usbekistan en ny sjanse fra straffemerket.

Avgjørelsen om å spille kampen på nytt vakte stor oppsikt verden over, fordi Fifas holdning til slike saker har tidligere vært at dommerens avgjørelse skal bli stående.

- Slik som skjer
I Liverpool har man allerede akseptert at det ikke blir omkamp.

- Dette er slik som skjer. Det er en vanskelig situasjon, men dommeren hadde vel ikke noe annet valg enn å dømme mål, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.

For dommer Mike Jones kan den bisarre situasjonen likevel få etterspill.

Jones blir nødt til å forklare seg overfor det FA når han lever inn sin offisielle kamprapport, og dette kan føre til at han blir «hvilt» i noen kamper framover.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her