*Nettavisen* Sport.

Liverpool fikk drømmesignaturen

Foto: Sang Tan (Ap)

Kenny Dalglish har signert.

12.05.11 17:10

Kenny Dalglish har hatt status som frelser i Liverpool helt siden han erstattet Kevin Keegan på spissplass i 1977.

Heltestatusen har ikke blitt mindre etter at han tidligere denne sesongen kom inn for Roy Hodgson som manager. Liverpool har klatret til femteplass under Dalglishs ledelse.

Ansettelsen var midlertidig, slik at klubbledelsen skulle få tid til å finne rett mann i managerjobben. Noe man åpenbart ikke gjort med ansettelsen av Hodgson.

- Ekstraordinære lederevner
Nå har eierne gitt Dalglish jobben på permanent basis. Torsdag undertegnet skotten en treårskontrakt.

- Kenny er en legendarisk Liverpool-figur, både som en ekstremt talentfull fotballspiller og som en suksessfull manager. Etter at han kom tilbake i januar, har han vist ekstraordinære lederevner og evnen til å få det beste ut av så mange mennesker tilknyttet klubben, sier eier John Henry ifølge klubbens offisielle nettside.

Henry forteller at avgjørelsen var svært enkel.

- Det var veldig tidlig åpenbart for oss at atmosfæren rundt klubben har blitt snudd på hodet av hans nærvær. Ingen andre kunne ha fått fram en sånn respons. Derfor er jeg overlykkelig over at vi er blitt enige om en kontrakt. Vi verken trengte eller ville lete andre steder etter rett mann til å lede dette laget.

- En unik fotballklubb
Assistenttrener Steve Clarke har også undertegnet en treårskontrakt.

- Da jeg påtok meg jobben i januar, sa jeg at jeg var fornøyd med bare å hjelpe klubben ut sesongen. Nå har eierne bestemt seg for at de ønsker meg her litt lenger, og det er fantastiske nyheter for både meg selv og Steve Clarke at vi har signert disse kontraktene, sier Dalglish til liverpoolfc.tv.

60-åringen roser eierne for at de brukte tid på prosessen og for at de ser hvordan klubben bør drives.

- Dette er en unik fotballklubb og jeg er kjempeglad for å få muligheten til å bidra til å bygge noe spesielt her igjen. Jeg vil hylle innsatsen til spillerne, ettersom de har vært fantastiske, og takke alle i klubben for den velkomsten jeg har fått siden jeg kom tilbake i januar.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.