Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool forsterker med Thiago Alcântara

Liverpool fullførte sitt første storkjøp siden sommeren 2018.

Det er Merseyside-klubben selv om bekrefter at avtalen for spanjolen er i boks.

- Det er en utrolig følelse. Jeg har ventet på dette øyeblikket i lang tid og jeg er veldig fornøyd med å være her, sier 29-åringen til Liverpoolfc.com.

- Ettersom årene går prøver du å vinne så mye som mulig - og når du vinner, vil du vinne mer. Jeg synes denne klubben beskriver hva jeg er også; jeg ønsker å oppnå alle målene mine, og vinne så mange trofeer som mulig.

Thiago koster de regjerende mesterne rundt 30 millioner euro, ifølge The Athletic.

Dette tilsvarer rundt 320 millioner norske kroner. Avtalen skal være strukturert slik at Liverpool betaler 25 millioner euro nå, mens fem millioner er bundet opp i bonuser.

LES OGSÅ: Gareth Bale er klar på at han ikke er «ferdig». Eksperten er likevel ikke overbevist: - Ikke noe som tyder på det

Fireårskontrakt

Dette er Liverpools andre signering i dette overgangsvinduet. Fra før har venstrebacken Kostas Tsimikas kommet fra Olympiakos.

Thiago skal ha signert en fireårsavtale med Liverpool og han skal spille med nummer seks på ryggen i sin nye klubb, det samme nummeret han hadde i Bayern München.

29-åringen har blitt koblet til Liverpool hele dette vinduet, men det ble lenge hevdet at de røde var avhengig av å selge Georginio Wijnaldum for å få til en avtale.

LES OGSÅ: Tottenham-spillere skal ha reagert på Mourinhos uttalelser

Nederlenderen står uten kontrakt neste sommer og har blitt koblet med Barcelona, men det hevdes at han nå har positive samtaler med Liverpool om en ny kontrakt.

Ønsket av Klopp

Ifølge velinformerte Fabrizio Romano så er det manager Jürgen Klopp som har pushet på for å få i stand en avtale med Bayern München for Thiago.

Midtbanespilleren startet karrieren på La Masia-akademiet til Barcelona og spilte der fram til han ble hentet til tysk fotball for 25 millioner euro sommeren 2013.

LES OGSÅ: Lampard slår tilbake mot Klopps uttalelser

I Tyskland har han vært en stor suksess og utviklet seg videre. Han har vunnet sju ligatitler, fire cuptitler og CHampions League med den tyske storklubben.

Thiago Alcântara er sønn av Mazinho som vant VM med Brasil i 1994. Broren Rafinha er også fotballspiller. Han eies fortsatt av Barcelona, men har vært mye utlånt.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken