Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool har fått nye eiere

Liverpool er kjøpt opp av de amerikanske forretningsmennene George Gillett og Tom Hicks.

Det bekrefter klubben tirsdag ettermiddag.

I en pressemelding på Liverpools hjemmeside opplyser styreformann David Moores at styret har godtatt budet fra de amerikanske milliardærene.

- Dette er et stort steg for Liverpool, aksjeeierne og fansen. Klubben er min lidenskap og er en svært viktig del av livet mitt. Etter lange vurderinger har jeg sagt ja til å selge aksjene mine for hjelpe til med å sikre investeringene som trengs for et nytt stadion og til spillerstallen. Jeg oppfordrer alle aksjeeiere om å gjøre det samme og til å støtte tilbudet, skriver Moores i pressemeldingen.

Amerikanernes tilbud var på 5000 pund, eller rundt 63.000 kroner. En slik kurs verdsetter klubben til 2,2 milliarder kroner. På toppen av dette kommer en gjeld på en halv milliard, slik at Gilletts og Hicks bud i realiteten lyder på 2,75 milliarder kroner.

Før helgen spekulerte BBC i at budet fra amerikerne var på mer enn 5,5 milliarder kroner, som var beløpet Dubai International Capital (DIC) ønsket å betale for Liverpool før klubben trakk seg fra avtalen.

Det kan vise seg å være ganske nærmt sannheten. I tillegg til kjøpesummen ligger det trolig også en garanti om 2,5 milliarder kroner øremerket byggingen av nytt stadion.

Liverpool-styret understreker at forsikringene fra Gillett og Hicks om at de ser på oppkjøpet som en langsiktig investering var avgjørende for at de valgte å godta budet.


- Liverpool er en fantastisk klubb med en utrolig historie og lidenskapelige tilhengere. Vi forstår og setter pris på Liverpools rike historie og ønsker å ta vare på denne arven i fremtiden. Familiene Hicks og Gillett er ekstremt glade for å videreføre klubbens verdier og tradisjon, sier Gillett og Hicks i en kommentar til oppkjøpet.
60 år gamle Tom Hicks eier fra før NHL-klubben Dallas Stars og baseballklubben Texas Rangers.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka