Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool-helt innrømmer spillegalskap

Spilte bort rundt 2,6 millioner kroner på én cricketkamp.

Tyske Dietmar Hamann var sjelden den som skapte store overskrifter under sin tid i Premier League.

Den defensive midtbanemannen var en solid spiller og et arbeidsjern, som stort sett oppføret seg på en profesjonell måte.

I sin biografi «The Didi Man» avslører imidlertid tyskeren at han en tid brukte gambling om en distraksjon fra et tøft privatliv, skriver Daily Mirror.

Tapte mye penger
Hamann forteller at han en gang tapte 288.400 pund på ett spill. Det tilsvarer rundt 2,6 millioner norske kroner.

Den tidligere Liverpool-spilleren satte penger på en cricketkamp mellom Australia og Sør-Afrika, men tapte.

- Jeg spilte med handikap fordi det krever litt mer tankevirksomhet. Jo mer hjernen min fikk jobbe, jo mindre tenkte jeg på den vonde følelsen jeg hadde inni meg, sier Hamann.

- Den kvelden satte jeg 2800 pund på at Australia skulle klare minst 340 runs. Det vil si at for hver run over 340 ville jeg vunnet, for hver run under 340 ville jeg tape samme sum.

Australia endte opp på kun 237 runs i cricketkampen. Det var 103 mindre enn hva Hamann hadde tippet på og tyskeren tapte dermed 2800x103 pund på veddemålet.

- Var et vrak
- Jeg husker det resultatet godt. Det kostet meg 288.400 pund. På slutten av kvelden hadde jeg en helt jævlig følelse, sier han.

- Den neste dagen, da jeg så det vraket jeg var i speilet, så tenkte jeg: «Didi, dette må stoppe, du må forandre deg», skriver fotballprofilen i sin biografi.

Dietmar Hamann kom til Liverpool i 1999 og var med å vinne mye med klubben. I 2000/2001-sesongen var han med å vinne en cuptrippel og i 2005 var han med å vinne Champions League.

Tyskeren vant også ligacupen i 2003, FA-cupen i 2006 og den europeiske supercupen to ganger under tiden på Merseyside. Senere var han også en tur innom Manchester City.

Kommentarer til denne saken