Liverpool igjen tilbake på tabelltopp etter sliteseier

TØRT: Mohamed Salah og Liverpool slet før pause på en tørrgressbane i Cardiff, men etter hvilen løsnet det for Merseyside-laget.

TØRT: Mohamed Salah og Liverpool slet før pause på en tørrgressbane i Cardiff, men etter hvilen løsnet det for Merseyside-laget. Foto: Geoff Caddick (AFP)

Cardiff tok i bruk alle knep i boka for å kneble Liverpools angrepsspill, men Mohamed Salah og hans lagkamerater er igjen tilbake på tabelltopp.

21.04.19 19:24

CARDIFF - LIVERPOOL 0-2:

Jürgen Klopps mannskap unngikk et potensielt bananskall da laget slo Cardiff på fremmed gress.

Georginio Wijnaldum sendte gjestene i føringen etter et innøvd cornertrekk etter pause, mens James Milner doblet ledelsen på straffespark ikke lenge etter.

Nettopp gressteppet ble imidlertid et tema før pause. Liverpool slet lenge med å få igang sitt hurtige angrepsspill, og laget fikk ingen hjelp av en tørr gressbane og et Cardiff-lag som ofte dro ned tempoet.

Sky Sports-ekspert Graeme Souness kunne fortelle at banen kun ble vannet i god tid før kampstart.

- Forrige gang den ble vannet var med enn en time før kampstart, i kontrast til Arsenals sprinkelanlegg som var igang ti minutter før kampstart mot Crystal Palace, sier han i den britiske kanalens livestudio.

Taktikken fungerte godt for Cardiff-manager Neil Warnock før pause, da Liverpool slet med å sette vertene under det helt store og vedvarende presset.

Souness mente baneforholdene kom til syne da Firmino bommet på en gigantisk sjanse før hvilen etter at pasningen til brasilianeren ble hemmet av den tørre gressmatten.

- Normalt er disse banene raske. Det er ikke banens skyld, men det er derfor han bommet.

Også tidligere BBC-journalist Ben Smith bemerket seg baneforholdene, men påpekte samtidig at det ikke er ulovlig å la være å vanne banen tett opptil kampstart.

Målscorer Wijnaldum bekrefter at banen i Wales var av det tørre slaget, men vil ikke bruke det som en unnskyldning.

- Det var varmt, og de vannet ikke banen, men vi dominerte kampen og hadde store sjanser før hvilen, sier han ifølge BBC.

Gjestene fra Merseyside hevet seg imidlertid etter pause, og laget er nå igjen tilbake på tabelltopp i Premier League. Laget har tre kamper igjen og topper Premier League med 88 poeng, to flere poeng enn Manchester City som har én kamp til gode.

Slet før pause

Liverpool slet før pause på et underlag som ikke bød på raskt angrepsspill, og Cardiff tok seg tid på faste situasjoner i solsteken i Wales.

Junior Hoilett fikk en god mulighet til å gi vertene en overraskende ledelse etter 15 minutter, men hans avslutning på bakre stolpe ble blokkert av Andy Robertson.

Etter 22 minutter fikk Roberto Firmino alle tiders sjanse til å gi Liverpool ledelsen. Mohamed Salah og Sadio Mané kombinerte nydelig før sistnevnte spilte Firmino alene igjennom.

Brasilianeren fikk imidlertid ikke dreis på avslutningen med venstrefoten, og ballen forsvant over målet til Cardiff-keeper Neil Etheridge.

Drøyt 10 minutter senere var hjemmelagets filippinske burvokter virkelig på jobb.

Salah vendte seg nydelig fri fra Bruno Ecuélé Manga, og kom alene med keeperen. Egypteren forsøkte å sette ballen i korthjørnet med utsiden av venstrefoten, men Etheridge reddet med føttene.

Liverpool styrte det meste før hvilen, men etter 44 minutter var tidligere Everton-spiller Oumar Niasse svært nære å sende hjemmelaget i føringen.

Et dårlig skuddforsøk fra Camarasa etter en corner fant Niasse, som kastet seg bakover og brassesparket ballen mot mål. Spissen fikk et ålreit treff på ballen, men Liverpools Alisson fikk slått ballen unna.

Wijnaldum-kanon

Etter hvilen var det mer tempo over det Liverpool foretok seg, og de tilreisende supporterne fikk juble da et innøvd cornertrekk traff Wijnaldum.

Mens flesteparten av Cardiff-spillerne konsentrerte seg om Virgil van Dijk på bakre stolpe, lurte landsmann Wijnaldum seg fri på straffemerket. Trent Alexander-Arnold fant midtbanespilleren langs bakken, og Wijnaldum dunket ballen i nettet til 1-0.

1-0: Wijnaldum sendte Liverpool i føringen søndag. Foto: David Davies (Pa Photos)

Like etter fikk Cardiff en eventyrlig mulighet til å utligne da en corner ble svingt inn i feltet. Alisson misset fullstendig med sin utboksing, og på bakre stolpe kom Sean Morrison seg fri, men Cardiff-kapteinens heading gikk nærmest på mirakuløst vis utenfor.

Morrison skulle imidlertid komme i begivenhetenes sentrum i andre enden av banen da han forsøkte å stoppe Salah. Midtstopperen tok et realt livtak rundt egypteren inne i feltet, og dommer Martin Atkinson pekte på straffemerket.

James Milner var sikker fra elleve meter, og sikret at Liverpool igjen har satt press på Manchester City i det som har utviklet seg til å bli en dramatisk kamp om ligagullet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.