RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool jager suksess i Europa

Foto: Ap/Scanpix
Sist oppdatert:
Liverpool blir en av våre sikre på midtukekupongen. Sjekk våre tippetips.

SJEKK HVORDAN: Slik får du tippet på iPhone

Ukens midtukekupong består av to kamper fra Champions Legaue, et oppgjør fra skotsk fotball, en match fra Premier League og åtte kamper fra Europa League. De fire førstnevnte spilles onsdag, de resterende åtte torsdag.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag nederst i artikkelen som kan spilles direkte.

Onsdagens øvrige spillmeny fra Sportspill:
Odds: Manchester United nøyer seg med uavgjort

Ski-VM: Slik tjener du penger på norsk VM-suksess
Odds: Lesernes oddstips onsdag
Viking Lotto: dag øker Viking Lotto-potten

V75-Bjerke: Håkon byr på en heidundrende banker

1. Marseille – Manchester United
Åttedelsfinale i Champions League, første kamp.

Marseille ble nummer to i sin gruppe med tolv poeng på seks kamper, tre poeng bak puljevinner Chelsea.

Hjemmelaget er i meget god form og har bare to tap på de siste 20 kampene i serie og cup (12-6-2). På de seks kampene som er blitt spilt i 2011, er det blitt imponerende 5-1-0, og siste hjemmetap kom 15. september. Det skiller nå bare tre poeng opp til serieleder Lille, så drømmen om ligagull er så avgjort i live.

United tok seg komfortabelt videre fra gruppespillet og vant gruppe B etter å gått ubeseiret gjennom samtlige seks kamper. På bortebane ble det full pott.

Har en enda bedre statistikk å vise til enn dagens motstander; på de siste 20 er det blitt 14-4-2. Kunne ha gått på en uavgjort-smell mot Crawley i FA-cupen lørdag, men treverket stod i veien da miniklubben fikk en kjempesjanse til å utlikne til 1-1 på overtid på Old Trafford. Leder Premier League med fire poeng på Arsenal.

Marseille må klare seg uten landslagsspissen André-Pierre Gicnac som ble kjøpt for 16 millioner pund fra Toulouse forrige sommer. Gicnac har soret fem mål på fem kamper, men skadet seg i helgens 2-1-seier over Saint-Etienne.

Angrepskollegaene Brandao og Loic Remy pådro seg smeller i samme kamp, men begge rekker trolig kveldens oppgjør. Mbia og Rod Fanni stod over mot Saint-Etienne, men kan være aktuelle. Hilton er tilbake etter langtidsskade, mens Valbuena og Azpilicueta er fortsatt er ute.

Hos United er Antonio Valencia tilbake i full trening etter langtidsskade, men denne kampen kommer for tidlig. Men verken Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Park, Johnny Evans, Michael Owen eller Anderson er med til Frankrike, så det er en svekket United-tropp onsdag.

Uniteds tropp:
Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard;, Vidic, O'Shea, Brown, Rafael, Fabio, Evra, Smalling, Scholes, Gibson, Nani, Carrick, Fletcher, Bebe, Obertan, Tunnicliffe, Rooney, Berbatov, Hernandez, King.

Ikke lett å spå utfallet av denne kampen heller, det luktet veldig uavgjort, men vi garderer fullt ut. HUB.

2. Inter - Bayern München
Reprise fra Champions League-finalen forrige sesong. Den gang vant Inter 2-0.

Inter endte på andreplass i sin gruppe med 10 poeng, ett bak Tottenham. Har gjort det meget bra etter trenerbyttet og står med 10-1-2 i 2011. På de siste seks viser statistikken 5-0-1. Den gode formen har ført laget opp på tredjeplass i Serie A, og det skiller fem poeng opp til serieleder og erkerival Milan.

Inter må klare seg uten Diego Milto (strekkskadet), men viktig Lucio og Wesley Sneijder skal være tilbake etter å ha blitt hvilt i helgen.

Bayern tok en overbevisende gruppeseier med 15 poeng, fem mer enn Roma på andre. Har i likhet med Inter virkelig funnet formen i vinter og står med 5-0-1 på de siste seks. Det er imidlertid fortsatt 13 poeng opp til den suverene serielederen Borussia Dortmund, så kampen om Bundesliga-gull er nok tapt.

Bayern kan glede seg over at duperduoen «Robbery» - Franck Ribery og Arjen Robben – endelig har funnet tilbake til gode, gamle takter etter å ha fått spolert store deler av sesongen med skader. Med også Mario Gomez i knallform (ti mål på sine siste åtte opptredener), er Bayerns offensive slagkraft virkelig bra om dagen. Det er dog noe usikkert om Gomez starter på grunn av en ankelskade. Keeper Thomas Kraft starter trolig til tross for smellen ha fikk i hodet i helgen.

Dette ser vidåpent ut og alle tegn synes nødvendige. HUB.

3. Arsenal – Stoke
Engelsk Premier League.

Arsenal må spille en meget unødvendig og ubeleilig omkamp i FA-cupen etter å ha rotet bort ledelsen mot lille Leyton Orient i sluttminuttene søndag. Imponerte stort med 2-1-seier over Barcelona i Champions League for en uke siden og er ubeseiret i serien siden 13. desember. Det skiller fire poeng opp til Manchester United, og seier i kveld vil sette press på serielederen.

Stoke tok en oppskriftsmessig 3-0-seier over Brighton i FA-cupen lørdag, men tapte 0-1 borte for Birmingham helgen før. Ligger midt på tabellen med 33 poeng på 26 kamper, 20 poeng mindre enn dagens motstander.

Arsenal er ligaens nest beste hjemmelag (9-1-3), mens Stoke har svake 3-1-9 borte.

Da lagene møttes sist, for nesten nøyaktig et år siden, vant Arsenal 3-1 på bortebane.

Både Robin van Persie og Laurent Koscielny har pådratt seg mindre smeller og spiller ikke onsdag, men begge ventes tilbake til søndagens finale i Ligacupen mot Birmingham. Abou Diaby er suspendert. Thomas Vermaelen og Lukasz Fabiansky er begge fortsatt ute på ubestemt tid.

Arsenals tropp: Szczesny, Eboue, Clichy, Song, Djourou, Arshavin, Wilshere, Walcott, Bendtner, Chamakh, Fabregas, Nasri, Almunia, Rosicky, Sagna, Denilson, Squillaci, Gibbs.

For Stoke er Matthew Etherington, Mamady Sidebe og Abdoulaye Faye på skadelisten, mens Asmir Begovic overtat keeperplassen igjen fra Thomas Sørensen (dansken står cupkampene).

Stokes tropp:
Begovic, Huth, Wilson, Delap, Etherington, Whitehead, Jones, Collins, Fuller, Pugh, Whelan, Pennant, Wilkinson, Walters, Carew, Shawcross, Higginbotham, Sørensen.

Kun seier er godt nok for Arsenal og Stoke stopper neppe titteldrømmen for the Gunners. H.

4. Motherwell – St. Mirren
Skotsk Premier League.

Motherwell ligger på 5. plass med 34 poeng på 26 kamper, men det er hele 20 poeng opp til Hearts på 3. Etter skrekkelige 0-6 for Rangers 12. februar, har man vunnet de to siste oppgjørene i serien (1-0 hjemme mot katastrofen Hamilton og 2-1 over et Aberdeen som ble redusert til 10 spillere). Hjemme på Fir Park er det ikke blitt bedre enn 5-2-6.

St. Mirren har 19 poeng på 25 kamper og ligger nest sist, med fem poengs margin til Hamilton på eneste nedrykksplass. Tapte 0-1 hjemme for svake Hibernian, som ligger på plassen over, søndag. Bortestatistikken viser 2-3-7 så langt i serien

Motherwell vant tilsvarende oppgjør forrige sesong 3-1, mens det ble 1-1 da lagene møttes for drøyt tre måneder siden.

Ingen nye skadeproblemer eller karantener for hjemmelaget, som har tre spillere på skadelisten fra tidligere.

Motherwells tropp: Randolph, Hateley, Hammell, Gunning, Hutchinson, Craigan, Page, Jennings, Lasley, Forbes, Humphrey, Murphy, Jeffers, Sutton, Meechan, Pollock, Casagolda, Hollis.

St. Mirrens angriper Michael Higdon er tvilsom til dette oppgjøret. Trioen David Barron, Paul McQuade og Gareth Wardlaw er fortsatt uaktuell.

St. Mirrens tropp: Gallacher, McAusland, Travner, McGregor, Potter, Murray, Thomson, McGowan, Goodwin, Dargo, Higdon, McLean, van Zanten, Mair, Mooy, Lynch, Cregg, Samson.

Vi tror ikke hjemmelaget taper denne kampen. HU.

5. Liverpool – Sparta Praha
De siste åtte kampene er returmatcher i 16. delsfinalen i Europa League og spilles torsdag. OBS: Det lite som er klart med hensyn til mannskap og prioritering i de fleste av de Europa League-kampene når vi publiserer dette tippetipset rundt kl 11 onsdag formiddag.

Et reservepreget Liverpool var lite interessert i å angripe i første kamp og halte i land 0-0 - et godt utgangspunkt før returmøtet på Anfield.

Liverpool har tatt 13 av 15 mulige poeng på de siste 5 kampene i serien, men hadde spillefri i helgen.

Dette er det eneste gjenværende trofeet Liverpool har å kjempe for, så Europa League har nok full prioritet om dagen.

Liverpool må klare seg uten sine nyinnkjøpte stjernespisser Luiz Suarez og Andy Carroll. Førstnevnte er ikke spilleberettiget, men sistnevnte først er ventet skadefri i begynnelsen av mars. Daniel Agger er friskmeldt til dette oppgjøret. Det er også en liten mulighet for at Steven Gerrard blir klar, men Kenny Dalglish kommer trolig ikke til å risikere at kapteinen prøver seg for tidlig. Dalglish har også avvist spekulasjoner om at Carroll kan rekke matchen mot West Ham til helgen.

Den tsjekkiske ligaen startet igjen til helgen etter en vinterpause på over tre måneder. Sparta ligger på andreplass med 37 poeng på 17 kamper.

Goalgetter Wilfried Bony (fem mål i gruppespillet) er forsvunnet til nederlandske Vitesse. Juraj Kucka er solgt til Genoa. To nye spillere er hentet inn.

Liverpool hjemme på Anfield i Europa pleier vi å være grei skuring. H.

6. PSV Eindhoven – Lille
Lille så ut til å gå mot en komfortabel 2-0-seier i første kamp, men PSV og Ola Toivonen (mål og assist) kom sterkt tilbake og klarte 2-2 i sluttminuttene. Lille må derfor vinne eller klare minst 3-3 torsdag for å gå videre.

PSV leder den hjemlige serien med to poeng på Twente. Vant 4-1 hjemme mot NAC Breda forrige runde og 4-0 over Alkmaar runden før.

Er meget sterke på hjemmebane og står med 10-1-2 i serien.

Lille viser klare svakhetstrekk om dagen og har 1-3-1 på de siste fem i serie og cup. Tapte 0-1 for Montpellier i helgen, noe som innebærer at serieledelsen nå kun er på to poeng. Må også tenke på søndagens hjemmekamp mot Lyon, som er i kanonform og bare ligger fire poeng bak.

Rutinerte PSV Eindhoven har fått los på seriegullet nå i Nederland, etter Twentes høyst overraskende poengtap hjemme mot NEC Nijmegen i helgen. Men vær du sikker at på at PSV Eindhoven ønsker også suksess i Europa.

Når det gjelder Lille så sparte de altså alle sin tre ess på topp i hjemmekampen, og det forteller vel det meste om prioriteringen til franskmennene. Moussa Sow (16 ligamål), Gervinho (11 ligamål) og Hazard ble spart i det første møtet, og det er ingen grunn til å tro at Lille kommer til å stille sterkere i Nederland.

Selv om PSV er videre med 0-0 og 1-1, har vi svært god tro på at nederlenderne vinner denne kampen og garderr følgelig heller ikke. H.

7. Manchester City – Aris Thessaloniki
City hadde god kontroll på det første oppgjøret og sikret et godt utgangspunkt før returen med 0-0. Stilte et godt mannskap i bortekampen, så det er tydelig at Europa League prioriteres.

Aris gjør det ikke spesielt bra i den greske ligaen denne sesongen og ligger på 9. plass med 29 poeng på 22 kamper. Opp til ledende Olympiakos skiller det 31 poeng. Står med 2-3-3 i serien så langt i år. Har 3-3-4 på fremmed gress.

Det ser bra ut på skadefronten for om dagen City; Nigel de Jong og Adam Johnson er de eneste ute. Heller ikke nevneverdig med skader hos grekerne som uten tvil har sin styrke på hjemmebane (uten hjemmetap i Europa på 25 kamper).

Men i Manchester blir dette selvfølgelig noe helt annet, dette fikser City. H.

8. Ajax – Anderlecht
Ajax vant overraskende 3-0 på bortebane i det første møtet for en uke siden, men med tanke på at Anderlecht vant 3-1 på bortebane da lagene spilte mot hverandre i gruppespillet i Europa League forrige sesong, er ikke alt håp ut for belgierne.

Ajax ligger på tredjeplass i den nederlandske serien, fem poeng bak PSV. Slo bunnlaget Venlo 1-0 i helgen og spilte 2-2 borte mot Roda runden før.

Som om ikke 0-3 for Ajax skulle være nok, gikk Anderlecht også på et uventet 0-2-tap borte mot middelmådigheten Westerlo i serien i helgen. Det var Anderlechts første tap i serien på 16 kamper (stod med 12-3-0 på de 15 før det). Falt samtidig ned til andreplass på dårligere målforskjell enn Racing Genk.

Kenneth Vermeer og Nicolas Lodeiro er begge skadet for hjemmelaget. Jonathan Legear er ute for Anderlecht.

Uggen kamp dette, all den tid Ajax avgjorde dette borte. Ajax taper ikke, men en viss U-fare er det trolig. HU.

9. Villarreal – Napoli
Villarreal fikk et godt utgangspunkt med 0-0 i Italia, men har ikke vist veldig god form de siste tre ukene. I februar er det blitt svake 0-2-2, og 1-1 hjemme mot bunnlaget Malaga søndag var ikke mye å rope hurra for. Ligger imidlertid fortsatt på fjerdeplass i ligaen, åtte poeng foran neste lag.

Napoli vant 1-0 hjemme mot Catania søndag og har gjort det svært bra i vinter. På de siste 17 i serie og cup er det blitt 11-3-2. Ligger på andreplass i Serie A, tre poeng bak Milan.

Marcos Senna og Juan Carlos er fortsatt skadet for hjemmelaget, mens Carlos Marchena soner karantene. For Napoli er midtstopper Paolo Cannavaro tilbake fra karantene, men nå må Luigi Vitale sone.

Med seriegull innen synsvidde tviler vi sterkt på at Napoli har hovedfokus på Europa League, en turnering de italienske lagene uansett har for vane å bortprioritere. Og normalt hjemmesterke Villarreal fikser dette. Derfor setter vi ren H.

10. Dynamo Kiev – Besiktas
Ukrainske Dynamo Kiev er i likhet med Shaktar Donetsk ute av seriespill for tiden (vinterpause), men vant likevel hele 4-1 i det første møtet med Besiktas. Ligger på andreplass i den hjemlige ligaen, hele 12 poeng bak suverene Shaktar.

Besiktas ligger på en skuffende sjetteplass i den tyrkiske ligaen, og det er 18 poeng opp til ledende Trabzonspor.

Har styrket laget med flere kjente utenlandske spillere i overgangsvinduet, men kun Hugo Almeida (hentet fra Werder Bremen) er spilleberettiget i denne cupen. Gode Nihat er skadet.

Kiev må klare seg uten den rutinerte midtstopperen Taras Mikhalik, som skadet kneet mot Besiktas.

Litt vanskelig dette også. all den tid Dynamo Kiev gjorde jobben og vel så det i første møte, men HU bør være tilstrekkelig.

11. Twente – Rubin Kazan
Hjemmelaget er i god form om dagen og vant bortemøtet med Rubin 2-0 takket være to sene mål. Spilte 1-1 hjemme mot NEC i helgen, men avstanden opp til lederlaget PSV Eindhoven i den hjemlige serien er fortsatt ikke på mer enn to poeng.

Rubin er utenfor seriespill om dagen, men endte på tredjeplass i serien forrige sesong. Fikk rykte på seg som en uavgjortspesialist etter svært mange poengdelinger både hjemme og ute i Europa.

Begge lagene havnet i Europa League etter å ha endt på tredjeplass i sine respektive Champions League-grupper med seks poeng. Rubin leverte 0-1-2 på bortebane, mens spilte uavgjort i samtlige hjemmekamper.

Nicky Kuiper og Marco Janka er skadet for hjemmelaget, mens spissene Kornilenko og Martins forsvant i overgangsvinduet for bortelaget.

Litt halvekkel kamp dette også, ettersom Twente vant 2-0 borte. Vi spekulerer litt, men tror ikke hjemmelaget taper. HU.

12. Stuttgart – Benfica
Stuttgart tapte 1-2 i det første møtet mellom lagene. Står med null poeng og 3-8 i målforskjell på de to siste i serien. Ligger nest sist, med fire poeng opp til kvalifiseringsplass.

Benfica kom inn i Europa League etter å ha endt på en skuffende tredjeplass i sin CL-gruppe (Lyon og Schalke gikk videre). Men i den hjemlige serien går det forrykende om dagen, med ni strake trepoengere. I helgen ble det sterke 2-0 borte mot Sporting Lisboa, men det er fortsatt åtte poeng opp til Porto på gullplass.

Legg merke til at Benfica ikke har spilt en eneste uavgjort i ligaen denne sesongen (16-0-4).

Goalgetter Pavel Pogrebnyak returnerer for hjemmelaget etter å ha vært skadet en periode, men fortsatt er seks-sju spillere på skadelisten for nedrykkingstruede Stuttgart. Javier Saviola er tilbake fra karantene for Benfica, men nå må Javi Garcia sone.

Åpen affære dette, Stuttgart er altså videre med 1-0 seier. Da er alle tegn nødvendig. HUB.

Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 23.02.2011 20:40
1. Marseille - Manchester Unit U
2. Inter - Bayern München H U
3. Arsenal - Stoke H
4. Motherwell - St.Mirren H U
5. Liverpool - Sparta Praha H
6. PSV Eindhoven - Lille H
7. Manchester City - Aris Thessaloni H
8. Ajax - Anderlecht H U
9. Villarreal - Napoli H
10. Dynamo Kiev - Besiktas H U
11. FC Twente - Rubin Kazan H U
12. Stuttgart - Benfica H U B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 23.02.2011 20:40
1. Marseille - Manchester Unit H U B
2. Inter - Bayern München H U B
3. Arsenal - Stoke H
4. Motherwell - St.Mirren H U
5. Liverpool - Sparta Praha H
6. PSV Eindhoven - Lille H
7. Manchester City - Aris Thessaloni H
8. Ajax - Anderlecht H U
9. Villarreal - Napoli H
10. Dynamo Kiev - Besiktas H U
11. FC Twente - Rubin Kazan H U
12. Stuttgart - Benfica H U B
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere