RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool kan ødelegge for Riise

Foto: ANDREAS SOLARO (Afp)
Sist oppdatert:
Kvalifiserer Liverpool seg til Europa League, kan Roma bli kastet ut av turneringen.

Thomas DiBenedetto heter mannen som skaper konflikten mellom John Arne Riises nåværende og forrige klubb. Forretningsmannen fra Boston er nemlig i ferd med å kjøpe AS Roma. Samtidig har han har eierandeler i Fenway Sports Group, som eier Liverpool.

Skulle begge klubbene kvalifisere seg til Europa League, risikerer Roma å bli kastet ut av turneringen, melder The Guardian.

Uefas regler sier nemlig at ingen person eller selskap kan ha kontroll eller innflytelse over mer en én klubb som deltar i en klubbturnering i regi av Uefa.

Roma ligger i øyeblikket an til å kvalifisere seg til turneringen, mens Liverpool må klatre én plass på tabellen for å være sikret Europa League-spill.

Kvalifiserer begge seg, og Uefa mener at DiBenedetto har for stor innflytelse over de to klubbene, vil den lavest rangerte klubben bli kastet ut av turneringen – i dette tilfellet Roma.

The Guardian har ikke klart å komme i kontakt med Liverpools pressetalsmann for kommentar, og heller ikke Thomas DeBenedetto eller Fenway Sports Group har villet kommentere problemstillingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere