*Nettavisen* Sport.

Liverpool kan sette verdensrekord

Foto: AP/Scanpix

Kan ofre litt av sjela for å sikre seg godt over to milliarder kroner.

09.11.09 09:11

Liverpool har et problem. Det genereres for lite inntekter, og klubben kan ikke konkurrere med sine største rivaler i Premier League på økonomi. I år kan det også bli enda verre. Liverpool står nemlig i fare for å bli slått ut av Mesterligaen allerede i gruppespillet.

Det betyr enda mindre inntekter enn før denne sesongen.

Selger navnet?
Men ifølge The Times vurderer Liverpools amerikanske eiere, Tom Hicks og George Gillett, nå å selge navnet på klubbens nye arena. Anfield, lagets nåværende arena, er en av verdens mest berømte fotballarenaer.

Nå skal amerikanerne ønske å selge det nye stadionnavnet for smått utrolige 250 millioner pund. Etter mandagens pundkurs blir det 2,35 milliarder kroner. Det vil i så fall være tidenes sponsoravtale av denne typen.

Hicks har allerede uttalt at de to amerikanerne var ute etter en avtale som vil være den «beste verden har sett».

Det er fortsatt usikkert når Liverpools nye arena i Stanley Park er ferdigstilt, men 2,35 milliarder vil nok øke sjansene for at det faktisk blir en virkelighet, og det snarere heller enn senere.

Så spørs det hvordan fansen reagerer.

Dot.com?
«This is Anfield» er et uttrykk som klinger ekstremt bra i fotballverdenen.

– This is Adidas Arena at Stanley Park, høres ikke like bra ut.

Så spørs det om 2,35 milliarder gjør det levelig.

Newcastle-fansen var i alle fall ikke fornøyd da de hørte hva gamle ærverdige St. James Park fikk nytt navn. Det nye navnet, sportsdirect.com@St James' Park Stadium, falt ikke akkurat i god smak.

Mandag kveld er det uansett fotball på Anfield det handler om. Liverpool spiller hjemme mot Birmingham i Premier League.

Risikerer Liverpool å miste litt av sjela si? Har du noen gode (eller veldig dårlige) forslag til nytt stadionnavn? Si din mening i kommentarfeltet under.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.