Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool kjørte over Watford: - Verdens beste spiller akkurat nå

Claudio Ranieri fikk en grusom start som Watford-manager da han måtte se Liverpool og Salah ydmyke sitt nye mannskap.

WATFORD - LIVERPOOL 0-5

Sist Liverpool gjestet Vicarage Road var i 2020. Det endte med et sjokktap som endte lagets rekke på 44 kamper uten tap.

Lørdag var det Liverpool som sjokkerte Ranieri og Watford da de knuste motstanderen 5-0 etter scoringer av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané.

Fra første spark på ballen var det kun Liverpool det dreide seg om.

- Det er en av de verste rundspillingene jeg har sett noen gang, sa TV 2-ekspert Morten Langli i pausen.

LES OGSÅ: Fnyser av utsagnet til konkurrenten før skjebnehelgen: - Fullstendig skivebom

Klopp hyller Salah

Etter kampen var Jürgen Klopp strålende fornøyd med tre nye poeng. Han mener det er vanskelig å spille kamp etter landslagspausen, men forteller at spillerne hans har gjort det bra på trening før kampen.

- Jeg tror Watford hadde en plan i dag, men vi lot det ikke skje. Vi var så dominerende, og vi kunne ha scoret flere, sier Klopp til BT Sports.

Tyskeren er svært begeistret over det Mohamed Salah leverer på fotballbanen om dagen.

- Kom igjen, alle ser det. Hvem er bedre enn han akkurat nå? Det er åpenbart, sier Klopp og legger til:

- Det er alltid store diskusjoner om dette, så vi trenger ikke å snakke om hva Messi og Ronaldo har gjort for fotballen og hvor lenge de har dominert, men i dette øyeblikket, så er ingen bedre enn han, fastslår Klopp om Salah.

Satte standarden

Liverpool måtte klare seg uten brasilianerne Alisson Becker og Fabinho, grunnet den sene landskampen mot Uruguay natt til fredag.

Det var ikke merkbart for de røde fra Merseyside. Med to afrikanere i fyr og flamme på hver sin ving, leverte Mohamed Salah og Sadio Mané en praktfull scoring før det var spilt ti minutter.

Etter svakt forsvarsspill av Danny Rose vendte Salah seg enkelt forbi, før han slo en vanvittig pasning med utsiden av foten til Mané. Han fikk dermed en enkel jobb i å sette inn sitt 100. mål i Premier League.

- Forarbeidet til Salah må man bare nyte, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

Det er kun tre afrikanere som har scoret over hundre mål i den engelske toppdivisjonen. I tillegg til nevnte Salah og Mané, har også Didier Drogba 104 mål i Premier League. Blant de hundre målene til Mané har ingen kommet fra straffespark.

Magi av Salah

I forrige serierunde leverte Mohamed Salah både målgivende og scoring av aller ypperste kvalitet mot Manchester City. Egypteren ville ikke være dårligere mot Watford, og fulgte den fantastiske pasningen til Mané med nok en scoring.

Innenfor sekstenmeteren danset Salah seg forbi den ene Watford-spilleren etter den andre, før han plasserte ballen i lengste hjørne.

- Herre min hatt for en fotballspiller. Det er nesten ikke mulig å forsvare seg mot Salah for tiden, han er en av verdens aller beste fotballspillere, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Den tanken deler også Jamie Carragher, tidligere Liverpool-stopper og nåværende fotball ekspert i Sky Sports.

- Verdens beste spiller akkurat nå, skriver han på Twitter.

Hovedpersonen selv har mest fokus på laget fremfor seg selv.

- Jeg føler meg bra for øyeblikket. Jeg prøver alltid å spille for laget, det er det viktigste, sier Salah til BT Sports etter kampen.

LES OGSÅ: Scholes rister på hodet: - Du kan ikke gjøre sånn med Tottenham

Firmino med hat trick

Roberto Firmino ble utelatt fra landslagstroppen til Brasil, og fikk muligheten fra start av Klopp. Den sjansen benyttet han godt.

I første omgang satte Firmino inn Liverpools andre scoring bak en utspilt Ben Foster i Watford-buret etter et lekkert angrep anført Sadio Mané og James Milner.

Brasilianeren ga seg på ingen måte der. Etter pausen var Firmino godt plassert innenfor sekstenmeteren og satte enkelt inn en retur fra Foster.

Firmino leverte også en målgivende til Salah og satte inn sitt tredje like før slutt.

Til tirsdag venter tøffere oppgaver når de møter Atletico Madrid på bortebane i Champions League.