Liverpool klare for semifinale etter overbevisende seier mot Porto

Overbevisende takter fra Jürgen Klopps mannskap i Porto.

17.04.19 23:33

PORTO - LIVERPOOL 1-4 (1-6 SAMMENLAGT

Liverpool gikk enkelt videre til semifinale i Champions League etter målfest mot Porto.

Sadio Mané, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Virgil Van Dijk sto for målene til vertene. Eder Militao ordnet vertenes trøstemål.

- Vi vil gå helt til topps

Kampens store spiller, Sadio Mané, valgte etter kampslutt å fokusere på lagets innsats, heller enn seg selv.

- For å være ærlig, så handler det om hardt arbeid og litt flaks. Jeg har hatt flaks noen måneder, sa senegaleseren med et smil, og la til:

- Alt som betyr noe er at vi vinner kampen, og at vi er videre. Det er et godt tegn at vi vinner, og målet vårt før sesongen var å vinne alt. Da må man jobbe hardt hver dag, og det er det vi gjør.

Nå venter Messi og Barcelona for Liverpool i semifinalen, men Mané lar seg ikke nevneverdig stresse av det.

- Det blir en tøff kamp, Barcelona er blant de beste lagene i Europa. Vi respekterer de, men vi er også et bra lag og vi kan slå alle. Vi har gode sjanser! Vi ønsker å gå helt til topps i år, så vi får se, sa en sindig Mané til Jan Aage Fjørtoft etter kampslutt.

GRATULASJONER: Jürgen Klopp gratulrer Jordan Henderson etter kampslutt. Foto: Paul Ellis (AFP)

Også Jordan Henderson leverte en svært imponerende kamp på Liverpools midtbane, tross det faktum at midtbanespilleren først kom på banen i det 71. minutt. Liverpool-kapteinen erkjente etter kampslutt at resultatet kanskje ikke reflekterer kampbildet.

- Porto er et veldig bra lag, og de gjorde det vanskelig for oss. De kom seg til noen halvsjanser, men heldigvis forsvarte vi oss veldig bra, sa Henderson.

Og la til:

- Kanskje er sluttresultatet litt flatterende for oss. Porto ga oss virkelig en test. Selv da vi tok ledelsen var atmosfæren her nede fantastisk.

Mané-mål mot spillets gang

Liverpool hadde tilsynelatende tatt med seg Liverpool-været til Porto, for før avspark åpnet himmelen seg over storslåtte Estádio do Dragão - ikke et fenomen portugiserne er like vant til som spillerne fra Liverpool.

Porto gikk virkelig rett i angrep, og hadde skuddet til Corona vært noen centimetere lavere hadde hjemmelaget gått opp i en sensasjonelt tidlig ledelse.

KAMPEN MINUTT FOR MINUTT

Portos superspiss Moussa Marega testet også Allison Becker noen minutter senere, men Liverpools sisteskanse var rutinemessig med på skuddforsøket fra kraftspissen. Like etter befant Marega seg igjen umarkert i Liverpools sekstenmeter, men volleyforsøket gikk godt til side for mål.

Liverpool fremsto på dette tidspunktet i omgangen som stresset, og det høye intense presset til Porto-spillerne ga betaling for Sérgio Conceiçãos mannskap.

Porto fortsatte å kjøre på, men sleit med effektiviteten foran mål. Det er også det som er forskjellen på gode - og veldig gode lag i Champions League.

For etter 25 minutter var Sadio Manè på rett plass til rett tid, og tappet inn kampens første mål, med det som var Liverpools første skudd på mål. Målet kom etter det som så ut som et skuddforsøk fra Mohamed Salah, men endte som en glimrende pasning.

Manés mål betyr også at det nå kun er Steven Gerrard som har flere mål for Liverpool i europeisk fotballsammenheng (21) enn Sadio Mané (14), melder Opta.

VAR: Hoveddommer Danny Makkelie sjekker med VAR-rommet, og blåser til slutt for mål. Foto: Armando Franca (AP)

Målet ble for øvrig først avblåst fra offside, men etter rådgivning med VAR ble målet likevel stående.

Det som før avspark var et vanskelig utgangspunkt for Porto ble med Manés mål en tilnærmet umulig oppgave, men hjemmelaget la seg på ingen måte ned. De store sjansene uteble, men ved flere anledninger viste hjemmelaget at viljen i det minste var tilstede.

«Umulig» oppgave for Porto

Kampens andre omgang ble sparket i gang, og hjemmelaget hadde nok regnet nok på det i pausen til å forstå at de nå trengte fire mål for å avansere til semifinalen.

Divock Origi fikk en sjelden mulighet fra start for Liverpool denne kvelden, men ble sittende igjen til garderoben da lagene entret gressmatta til kampens andre omgang.

Belgieren fikk såvidt nærkontakt med ballen i løpet av de 45 minuttene han var på banen, og ble erstattet av Roberto Firmino.

Porto fortsatte å produsere nesten-sjanser på løpende bånd, og hadde Herreras skudd fra distanse etter 58 minutter vært litt mer til en av sidene, så ville kanskje Allison hatt problemer.

Liverpool var mer enn fornøyd med å la Porto-spillerne trille ball, og så meget komfortable ut i det de foretok seg.

Så skader det heller ikke å ha en spiller som Mohamed Salah i laget.

Etter 65 minutter mottok egypteren en utsøkt pasning fra Trent-Alexander Arnold, og alene med Iker Casillas gjorde Liverpool-stjernen ingen feil.

Real Madrid-klare Eder Militao reduserte like etter på et kontant hodestøt etter et hjørnespark, et mål som vel må kunne sies å være fortjent. Det var i alle fall en liten trøst for Portos energiske hjemmesupportere, som til tross for et begredelig vær støttet laget sitt utrettelig gjennom samtlige 90 minutter.

Manè avgjorde på mange måter kampen med sitt første mål, men presterte også å bomme på åpent mål etter 73 minutter.

Da hjelper det at nevnte Firmino var kommet inn for Origi, for brasilianeren kunne selvfølgelig ikke være dårligere enn sine to makkere på topp. Innlegget fra Henderson var det høy klasse over - og Firmonos hodestøt gjorde det umulig for Casillas å holde ballen ute av nettet.

Med det innså til og med Porto-spillerne at slaget var tapt, og tempoet sank betraktelig. Soares prøvde seg på en god gammeldags tupp ti minutter før full tid, men Allison hadde aldri høy puls i den situasjonen.

Drøye fem minutter før full tid var Virgil van Dijk smart plassert på et presist hjørnespark, og stanget inn Liverpools fjerde for kvelden - etter en god stuss fra Mané.

Og med det var Liverpool klare for semifinale i Champions League, etter to overbevisende forestillinger mot Porto. Der venter et knallsterkt Barcelona-lag for Klopps Liverpool.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.