Liverpool-legende og fotballekspert Jamie Carragher har i en lengre kommentar i The Telegraph tatt for seg en påstand Sir Alex Ferguson kom med for elleve år siden.

Den daværende Manchester United-manageren fikk spørsmål om nyrike Manchester City kom til å dominere engelsk fotball i fremtiden. Da svarte skotten dette:

- De kan kjøpe alle spillere i verden, men kan de kjøpe et lag, kan de kjøpe Manchester United-lagånden? Problemet med å ha alle de pengene er at du kjøper vilkårlig, sa han.

Les også: Tror Mourinho har mistet garderoben: - Kroppsspråket er forferdelig

- Han tok feil

Elleve år senere, og med fasiten i hånden, er Carragher sikker i sin sak om hva han tenker om Ferguson sin uttalelse.

- Sir Alex Ferguson tok feil. Manchester City er utvilsomt engelsk fotballs dominerende lag, innleder Carragher kommentaren med.

- Det er en underdrivelse å si at den kommentaren ikke har eldet godt for Old Trafford-legenden, fortsetter Carragher.

Manchester City ser ut til å marsjere inn til en ny Premier League-tittel, og hvis de går seirende ut av årets finaler i Ligacupen og FA-cupen, vil City ha vunnet ni av de siste tolv store titlene i England.

- Tar man Liverpool ut av regnestykket har ingen vært i nærheten av å utfordre Pep Guardiolas ubarmhjertige marsj til overlegenhet de siste fire sesongene, mener Carragher.

Les også: Stjernen kalte toppene for idioter. Det får eksperten til å reagere

Kritiserer topplagene

Nå mener Carragher at engelsk fotball bare må bli vant til ideen om at City har fått monopol på suksess på balløya.

- De fleste av Citys rivaler ser dårlig rustet ut til å stoppe dem også neste år, skriver Carragher.

Carragher mener at Manchester Citys økonomiske muskler burde bety at klubben alltid kjemper om de store troféene. Men han mener ikke det er en unnskyldning for de andre toppklubbene, som også bruker store summer på overganger.

- Av deres egne grunner har United, Arsenal, Tottenham og Chelsea ikke vært i nærheten av gode nok, og feilet med å klare å bli årlige tittelutfordrere. Problemene deres er uavhengige av Citys suksess. Vi får se hvor langt unna Liverpool er når de har midtstopperne sine tilbake ved starten av neste sesong, skriver Carragher.

Les også: Pogba i oppsiktsvekkende intervju om Solskjær og Mourinho

Møter Chelsea i FA-cupsemifinale

Med full uttelling kan Manchester City vinne fire store trofeer denne sesongen. Med seks gjenstående kamper leder de Premier League med elleve poeng, de er i finalen av Ligacupen, i semifinale i Champions League og i semifinalen i FA-cupen.

I lørdagens semifinale i FA-cupen møter Guardiolas menn Chelsea. I forkant av denne kampen møtte Guardiola pressen, der han fikk spørsmål om Raheem Sterling.

Engelskmannen har bare startet to av Citys åtte siste kamper, og ble blant annet benket i begge kvartfinalekampene mot Borussia Dortmund i Champions League.

I et nylig intervju uttalte Sterling at denne sesongen for han personlig har vært en veldig rar sesong, og innrømmet at han var frustrert over at han ikke hadde flere målpoeng og at han ofte ble byttet ut.

Guardiolas klare råd til vingen er å ta seg av snakkingen ute på banen for å vinne tilbake en plass på laget.

- Hver dag snakker folk om fortiden. Jeg bryr meg om den siste treningsøkten og hvordan du oppfører deg, forståelsen din og kroppsspråket ditt, humøret. Mot Chelsea i semifinalen er der de er nødt til å snakke. Det er plassen, sa Guardiola.

Om Sterling får tillit i den viktige semifinale mot Chelsea gjenstår å se. Kampen spilles lørdag kveld og starter 18.30.