*Nettavisen* Sport.

Liverpool-legende roser Riise

Foto: SCANPIX/AP Photo/Claude Paris

Liverpools tidligere stopperkjempe Mark Lawrenson bruker sin siste spalte i Daily Post til å skryte henmningsløst av John Arne Riise.

24.08.04 14:01

«Mens Michael Owen-sagaen og aktiviteten på overgangsmarkedet har tatt de fleste overskriftene, har jeg blitt veldig imponert av renessansen til John Arne Riise under Rafael Benitez».

Slik innleder Mark Lawrenson sin siste kronikk i Daily Post.

Nordmannen var en av de største skuffelsene i klubben forrige sesong, men nå ser Riise lettere ut, mener Lawrenson. «Han har startet sesongen som en mann med et oppdrag», mener den tidligere stopperkjempen.

Lawrenson bemerker at Riise har gått litt ned i vekt, virker topptrent og tydelig trives som det soleklare førstevalget på venstreback under Rafael Benitez.

«Han må trives under den nye manageren, også, etter innsatsen i de første kampene å dømme. Benitez oppfordrer til offensiv fotball, og Riise forstår at manageren spiller på hans styrker».

«Selv Riise vil innrømme at han ikke er verdens beste forsvarer, men han er veldig god når han går framover. Han har et godt venstrebein, et sterkt skudd, og brukbare innlegg som fører til mål», roser Lawrenson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.