Liverpool med én fot i semifinalen etter overbevisende seier mot Porto

Jürgen Klopps mannskap lekte seg med Porto i kvartfinalen.

09.04.19 23:27

LIVERPOOL - PORTO 2-0

Liverpool reiser til Porto med et behagelig utgangspunkt etter tirsdagens 2-0-seier på Anfield. Kampen ble avgjort allerede før hvilen, etter mål fra Naby Keita og Roberto Firmino.

Etter kampslutt var det dog noe annet enn resultatet som sto i fokus.

Da det gjensto et lite kvarter på klokka gikk Salah vel hardt inn i en duell med Portos Danilo, og var nok heldig som unnslapp det røde kortet i den situasjonen.

BBC-kommentator Danny Mills og dommerekspert Svein-Erik Edvartsen var i alle fall helt klare på hva de mente.

- Det burde vært et rødt kort. Den er stygg. Jeg har definitivt sett det bli gitt røde kort på lignende situasjoner, sa Mills til BBC.

- Jepp. Rødt. Alvorlig brydd på spillereglene. Utsetter motspiller for fare, skriver Edvartsen på Twitter.

De to fikk også støtte i fra Rune Bratseth etter kampslutt.

- Det er rart at han tør gjøre det. Det er så overlagt, sa Rune Bratseth på Viasat etter kampen.

- Nyter disse kampene

Det bryr nok neppe Virgil van Dijk seg stort om. Stopperen var selvfølgelig i godt humør etter å ha sørget for at laget hans holdt nullen før returoppgjøret, etter 90 minutter med tøffe dueller med Portos Moussa Marega.

- Vi holdt nullen og scoret to mål - det er noe vi kan bygge videre på. Han (Marega) er sterk og tøff å møte. Alle spissene jeg møter om dagen er gode, men jeg nyter virkelig disse fysiske bataljene. Man ønsker å nyte disse kampene, men nå vender vi fokuset mot Chelsea, sa stopperen til BT Sports like etter kampslutt.

Porto gikk rett i strupen på Liverpool, og Maregas skudd mot mål etter bare to minutter kom som følge av et intensivt og målrettet press høyt i banen. Bortelaget så best ut helt innledningsvis i kampen, og hadde en tydelig plan for hvordan de ønsket å angripe fjorårets Champions League-finalist.

Så skjedde det som ofte skjer i fotball.

Effektive Liverpool

Porto brøt ballen høyt i banen, men ballen ble snappet opp akkurat i tide av James Milner, som sendte avgårde en smart lang ball retning Manè. Senegaleseren fant til slutt Keita like utenfor sekstenmeteren, og med en litt heldig retningsforandring endte skuddet i krysset bak Casillas.

Liverpools tidlige scoring slo kanskje luften litt ut av Porto, som brukte noen minutter på å komme seg etter sjokket. Marega var frempå med noen halvsjanser før hvilen, men det ble aldri det helt store.

Det helt store ble det heller ikke da Salah fikk en eventyrlig mulighet til å doble Liverpools ledelse etter 20 minutter. Egypteren fikk en noe uheldig vinkel alene med Casillas, og måtte se forsøket sitt trille til side for stolpen.

FEIRER: Liverpool feirer sitt andre mål mot Porto, et mål som best blir husket for det herlige spillet i forkant. Foto: Lluis Gene (AFP)

KVARTFINALEN MINUTT FOR MINUTT

Bare minutter senere skulle det midlertidig klaffe for hjemmelaget.

Jordan Henderson spilte Alexander-Arnold gjennom med en utsøkt stikker, og høyrebacken hadde få problemer med å finne en helt ledig Firmino foran mål. Vakkert, effektivt - og nok et slag for baugen for Porto før kampen var en halvtime gammel.

På kommentatorplass lot også Petter Myhre og Øyvind Alsaker seg imponere av det de fikk se.

- Det er utsøkt angrepsspill, konstaterte Myhre.

Like etter noterte Marega seg for nok en god mulighet, en mulighet som ble avløst av en potensiell straffesituasjon. Etter en kort rådføring med VAR bestemte hoveddommer Antonio Mateu seg for å vinke spillet videre.

Resten av omgangen handlet i stor grad om Liverpool, og det var hjemmelaget som var nærmest å finne nettmaskene for tredje gang denne kvelden.

Dominerte etter hvilen

Porto startet også denne omgangen bra, men der Liverpool viste seg effektive denne tirsdagskvelden, var Porto alt annet. En rekke potensielt gode muligheter, men aldri det helt store.

Like etter hvilen hamret Manè inn Liverpools tredje mål for kvelden, bare for å finne ut at linjedommer allerede sto med flagget hevet. Reprisene viste at det var en korrekt avgjørelse.

Utover omgangen ble det stadig vanskeligere for Porto å holde tritt med energiske Liverpool-spillere, og hjemmelagets trio på topp var et konstant uromoment for portugiserne.

SITUASJONEN: Her går Salah hardt til verks mot leggen til Danilo. Foto: Paul Ellis (AFP)

Når Porto først fikk prøvd seg i angrepsfasen av spillet, viste midtbane - og forsvarsrekka til Liverpool seg som svært sterke. Det ble med andre ord vanskelig å skape det helt store for Porto, selv om det var absolutt ingenting å utsette på viljen til Sérgio Conceiçãos mannskap.

Det var aldri noen tvil om hvilket lag som skulle gå seirende av banen tirsdag kveld, og det er grunn til å tro at Klopp er fornøyd med utgangspunktet laget hans har før returoppgjøret på Estadio do Dragao førstkommende onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.