LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 3-1

Liverpool hadde få problemer med å beholde samtlige tre poeng på Anfield i storoppgjøret mot Manchester City.

Det skulle dog ikke skje uten kontroverser, og igjen var det dommeravgjørelser som havnet i fokus.

- Ikke spør meg, spør VAR

- Vi har jo VAR. Jeg tror ballen kanskje traff armen min, men den traff Silvas først. Du må uansett spille til dommeren blåser. City-spillerne klagde på avgjørelsen, men man må spille til dommeren blåser, sa Trent Alexander-Arnold om situasjonen han selv var helt i sentrum av.

Det spørs om Pep Guardiola er helt enig i Liverpool-backens vurdering. Etter kampslutt var City-manageren opptatt av å hylle egne spillere, men mellom linjene kunne man lese et lite stikk til dommerteamet.

- Det som skjedde i dag var at vi viste hvorfor vi er mestere. Jeg er så stolt av laget mitt - mer enn noen gang. Vi kan være stolte over hvordan vi spilte mot et av de sterkeste lagene i Europa.

- Når det gjelder dømmingen, så ikke spør meg. Spør Mike Riley og resten av gutta i VAR-rommet. Jeg vil heller fokusere på prestasjonen vår, som var veldig bra. Noe av det beste vi har levert, sa City-treneren ifølge BBC.

Til samme kanal forteller Jürgen Klopp at fotballen virkelig er blitt annerledes med VAR.

- Problemet med situasjonen var VAR. Jeg så diskusjonene før det første målet ble godkjent, og alt jeg kan gjøre er å vente. Det er ikke det samme lenger, men det er ikke noe problem. Jeg kan feire i kveld.

(+) BØRS: SLIK PRESTERTE LIVERPOOL-SPILLERNE MOT CITY

Kontroversiell scoring

Søndagens store oppgjør brakte med seg intensitet fra første spark på ballen.

Det gikk heller ikke mer enn seks minutter før vi fikk kampens første nettsus.

En dårlig City-klarering førte til at ballen havnet hos Fabinho på 25 meter, og brasilianeren tenkte seg ikke om to ganger før han banket ballen utagbart bak Claudio Bravo i City-målet.

I forkant av scoringen ville City ha et straffespark i andre enden, noe som førte til store protester rundt dommer Michael Oliver i kjølvannet av scoringen. Ballen traff armen til Alexander-Arnold, men Oliver vurderte angivelig situasjonen som at avstanden var for kort til å blåse straffe.

- Det så ut som armen til Alexander-Arnold var i en unaturlig posisjon. Jeg mener Alexander-Arnold er en svært heldig gutt, for det skulle vært straffespark, mente BBC-ekspert Chris Sutton.

I pausen forklarte Brede Hangeland at han hadde vært i kontakt med tidligere Premier League-dommer Bobby Madley, som forklarte at ballen uansett først var innom armen til Bernardo Silva – og dermed måtte den hendelsen blitt vurdert før en eventuell straffe.

Det hindret ikke BBC-ekspert Robbie Savage i å reagere kraftig på avgjørelsen.

- Hvordan i alle dager er det ikke straffe? Det er bare tull. Bruk skjermen på sidelinjen – dette var en stor feil. Tittelracet er over. Liverpool taper ikke nå. De er det beste laget i Europa og de kommer til å bli det beste laget i Premier League.

City fikk en god mulighet til å utligne bare minutter senere, men ingen luktet det svært smarte frisparket til Kevin de Bruyne, som dermed måtte se innlegget sitt trille til utspill.

Det skulle straffe seg.

I kampens 13. minutt dukket Mohamed Salah opp på rett sted til rett tid, og fikk pannebrasken på et milimeterpresist innlegg fra Robertson. Dermed sto det 2-0 allerede før kvarteret var spilt.

Intensiteten fra åpningsminuttene varte helt til lagene gikk i garderoben ved halvspilt oppgjør. Begge lag hadde sine muligheter til å score, nærmest kom hjemmelaget ved et skuddforsøk fra Firmino ti minutter før hvilen.

Liverpool-dominans

Andre omgang startet slik den første gjorde – med to energiske lag som ønsket å angripe.

Etter bare fem minutter slo Jordan Henderson et innlegg selv David Beckham ville vært stolt av – og på bakerste stolpe lurte Mané som dunket ballen i mål med et kontant hodestøt.

City hadde flere gode overgangsmuligheter i løpet av omgangen, men det var noe som manglet i samhandlingen mellom Guardiolas mannskap på Anfield denne kvelden. En del av æren for det skal selvfølgelig gå til Liverpool, som gjennom hele kampen gjorde det vanskelig for City å finne åpninger eller pasningsalternativer.

Etter 65 minutter gikk Raheem Sterling i bakken i Liverpools sekstenmeter, og markerte tydelig at han skulle ha straffe i den situasjonen. Det var ikke Oliver enig i – til store protester fra City-spillerne. Rodri var så misfornøyd at han pådro seg et gult kort for protestene.

I kampens 77. spilleminutt tente Bernardo Silva et lite håp for gjestene, med et mesterlig skudd fra hjørnet av sekstenmeteren.

Resten av oppgjøret skulle dog i stor grad domineres av hjemmelaget, selv om City kom til noen gode muligheter. Det var aldri noen tvil om hvor denne seieren skulle ende – og med ni poeng opp til førsteplassen spørs det om ikke spøker for det tredje strake seriegullet for Guardiola & co.

Se lagoppstillinger og følg kampen direkte: