Liverpool med rekordresultat

SMIL: Jürgen Klopp og Liverpool har god grunn til å smile om dagen.

SMIL: Jürgen Klopp og Liverpool har god grunn til å smile om dagen. Foto: Craig Mercer (Pa Photos)

Satte ny finansiell verdensrekord.

08.02.19 12:36

Aldri har en fotballklubb tjent mer penger enn Liverpool gjorde fra mai 2017 til mai 2018. Klubben kan vise til et overskudd på hele 125 millioner pund før skatt, noe som er omtrent 30 millioner pund mer enn Leicesters tidligere rekord på 92,5 millioner pund fra året før.

Liverpool presenterer selv tallene på sine hjemmesider, fredag.

Det store overskuddet har allerede blitt reinvestert i klubben, i form av spillerkjøp og oppgradering av treningsanlegget.

Spillersalg og Champions League-suksess

Hovedgrunnen til Liverpools inntektsrekord, kommer fra Champions League-suksess og spillersalg. Klubben solgte blant annet Philippe Coutinho til Barcelona for over 100 millioner pund, samtidig som de nådde finalen i Champions League.

Klubben kjøpte også spillere for 190 millioner pund i samme periode, men disse utgiftene gir ikke like stor utslag på årsregnskapet. Inntektene fra spillersalg blir nemlig bokført med en gang. Utgiftene fra spillerkjøpene i samme periode spres derimot utover hele kontraktslengden til spilleren som kommer inn.

Viktig eierskifte

Klubben har også klart å øke inntekter på mediefronten, på kampdager og sponsorinntekter. Klubbens omsetning økte med 90 millioner pund, opp til 455 millioner pund i den nevnte perioden.

Operasjonsdirektør i klubben, Andy Hughes, forteller til lokalavisen Liveprool Echo at de økonomiske resultatene kommer av flere års godt arbeid i klubben.

- Dette er en fortsettelse på en trend som har skjedd over flere år med kontinuerlig finansiell framgang i hele klubben. Helt siden Fenway Sports Group tok over klubben i 2010 har vi sett en jevn økning i omsetning, sier Hughes.

Klubbens eiere har ikke tatt ut penger fra klubben, men valgt å re-investere overskuddet i spillerkjøp og utbedring av blant annet treningsanlegg. Liverpool har også bygget ut hovedtribunen på stadion de siste årene. Hughes forklarer at det er en helt bevisst strategi fra eiernes side å la klubben nyte godene av de gode resultatene.

- Vi vil fortsette med vår strategi om å stadig utvikle oss. Vi ser på alle sider av klubben. Vi ser på alle inntektskildene våre for å sikre fremtidig vekst. Dette fortsetter uke for uke og dag for dag for å forbedre klubbens prestasjoner, forklarer han.

INNTEKT: Philippe Coutinho sørget for store inntekter for Liverpool. Foto: Pau Barrena (AFP)

Gode sportslige resultater

Liverpool er under stadig utvikling også på det sportslige plan. Forrige sesongs sterke Champions League-innsats har blitt fulgt opp med gode resultater i årets Premier League.

Klubben ligger for øyeblikket på andreplass i Premier League, bak Manchester City på målforskjell. Rødtrøyene har også én kamp mindre spilt enn ligalederen.

Jürgen Klopps gutter er også med i Champions League, og er trukket opp mot Bayern München i åttedelsfinalen i turneringen. Kampene mot den tyske storklubben spilles 19. februar og 13. mars.

Lagets neste kamp er i ligaen mot Bournemouth. Den kampen spilles lørdag, og kan følges live hos Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag